Product owner bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €5600-6400 (40 uur)
  • 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege het vertrek van een collega.

Video

Jouw visie op hypotheken en de bijbehorende IT kun je loslaten op het end-to-end platform van BCMGlobal. Als product owner ben je dé productspecialist en vernieuwer waar geldverstrekkers en consumenten op zitten te wachten. Iets voor jou?

Als product owner bedenk en begeleid je belangrijke veranderingen (change) aan het end-to-end IT- platform van BCMGlobal. Geldverstrekkers, zoals De Nederlandse en Build Finance gebruiken dit platform om het beheer en/of acceptatie van hun hypotheekportefeuille uit te besteden. BCMglobal biedt daarvoor verschillende cloud applicaties aan van externe leveranciers, waaronder de Close Suite van Ohpen. Jij wordt daar product owner van.

Het werk dat je doet

 • Jouw werk is vooral gericht op implementatie van nieuwe klanten, nieuwe features en configuraties. Denk aan hele nieuwe hypothecaire producten (zoals een duurzaamheidshypotheek), productwijzigingen of het realiseren van procesaanpassingen.

 • Je bespreekt en vertaalt de wensen van klanten naar werkbare en realistische change requests. De voertaal is Nederlands.

 • Je werkt geregeld in kleinere teams met elkaar samen gericht op een systeem/product en de bijbehorende leverancier. Je werkt nauw samen met de scrummaster, business analisten, testers en externe developers aan releasecycli waarin jouw changes worden uitgevoerd.

 • Je hebt nauw contact met je stakeholders voor de prioritering van de backlog. Denk aan klanten, maar ook directie, leveranciers en betrokken collega’s. Je zorgt ervoor dat de productstrategie bij iedereen duidelijk is en de juiste prioriteiten worden gesteld.

 • Je bepaalt als product owner de strategie van jouw productlijn en de tactische doelen die daaraan bijdragen. Welke changes zijn daadwerkelijk relevant? En welke features zijn ook relevant voor een andere klant?

Wat je heel goed kunt
Om een product te verbeteren of realiseren, moet je het zelf goed begrijpen. Inhoudelijk ben je dus thuis in hypotheken en het IT-landschap eromheen. Je staat communicatief stevig in je schoenen. Dat wil zeggen dat je op inhoud kunt overtuigen, maar ook overweg kunt met weerstand en soms onbegrip. Niet alle wensen zijn haalbaar, wenselijk of binnen de gewenste tijd op te leveren. Daarom heb je een heldere visie op je productlijn die je stapsgewijs verder ontwikkelt en waar je naartoe werkt.

Het team waarin je werkt
De afdeling Change & Technology telt zo’n 25 collega’s en bestaat uit zowel vaste krachten als interimmers. Hoewel er een afdelingsdirecteur is, organiseert elke collega zijn of haar eigen werk. De afdeling is verder verdeeld in kleinere, gespecialiseerde teams gebaseerd op de productlijn en leverancier. Inclusief de externe ontwikkelteams van leveranciers werken er dagelijks meer dan 40 mensen aan het platform van BCMGlobal.

Het team werkt minstens 2 dagen per week met elkaar op kantoor om het samenwerken te bevorderen. Dit zijn ook de dagen dat je goed met elkaar kunt overleggen, maar ook samen kunt lunchen en bijpraten tijdens een wandeling.

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is samen met FlexFront onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal

Wie kan jou beter vertellen hoe het is te werken bij FlexFront en BCMGlobal dan de mensen die er daadwerkelijk werken? Myro is vanuit sales omgeschoold tot data analist. Waar werkt hij allemaal aan? En waarom is data voor een serviceprovider zo belangrijk? Tijd voor een kijkje onder de kap!

Lees verhaal
Collega - Myro (Tekst met afbeelding)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €5600-6400 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken (minimaal 2 dagen op kantoor)
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring als product owner in de financiële of hypothecaire wereld, bijvoorbeeld bij een serviceprovider, geldverstrekker of verzekeraar
 • Beschikbaarheid 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Zijn we beiden enthousiast? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal. 

 • Door naar de volgende ronde, dan helpen we je met de voorbereiding. Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voor komen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.

Lennard van den Brink
Managing partner
t
06 12 87 61 72
e
lennard@rochewood.nl