Bekijk actueel aanbod

Interim re-integratieadviseur bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

  • Nieuwegein
  • Sociale zekerheid
  • Tariefrange: €75-90
  • Vanaf 24 uur
  • Project, Freelance
  • Hbo, Wo

Ben jij (bijna) beschikbaar voor een vervolgopdracht als interim Casemanager? Of juist op zoek naar je eerste opdracht als freelancer? Lees dan verder voor meer informatie!

DJI is ingericht volgens het Eigen-Regiemodel. Dit betekent dat leidinggevenden als verantwoordelijk zijn voor de verzuimbegeleiding zoals de Wet Verbetering Poortwachter die voorschrijft. Het HR-team Arbeid en Gezondheid ondersteunt hen hierbij. Zo zetten zij re-integratieadviseurs in, die de leidinggevenden adviseren en helpen bij het vormgeven van re-integratietrajecten van zieke medewerkers. Daarnaast zijn er casemanagers die ingezet worden op Ziektewet- en WGA-dossiers, of die leidinggevenden al in de eerste 104 weken het werk (tijdelijk) uit handen nemen.

Het kan voorkomen dat het verzuim op een locatie dermate hoog is, dat dit de leidinggevende boven de pet gaat. In zo’n situatie kan een extra re-integratieadviseur uitkomst bieden. Jij dus! Als specialist inzetbaarheid help je de leidinggevende zijn rol in de verzuimbegeleiding te versterken en werk je aan preventie door het eigenaarschap onder medewerkers te vergroten.

Het werk dat je doet
Vanuit jouw rol ondersteun je management bij verzuim- en re-integratieproblematiek. Daartoe geef je bijvoorbeeld coaching en voorlichting over wetgeving en ontwikkelingen. Je kunt bijvoorbeeld trainingen organiseren, of iemand tijdens een 3-gesprek ‘het goede voorbeeld’ geven. Je helpt leidinggevenden hun rol binnen het Eigen-Regiemodel beter invullen.

Je begeleidt daarnaast de medewerkers zelf in hun proces van re-integreren. De focus hierin ligt op inzetbaarheidsmogelijkheden benutten en breder kijken dan sec wat iemands functie is. Je legt connecties binnen de organisatie en betrekt continu alle betrokkenen, zodat de hele verzuimketen aangesloten is en het gezamenlijke doel (optimale inzetbaarheid) bereikt wordt. Ook kan je interventies inzetten, waarbij je natuurlijk ook de uitvoering opvolgt en het resultaat monitort.

Een belangrijk onderdeel van je werk is de zogenaamde ‘helicopter’-view. Jij overziet alle lopende dossiers en kan dus als geen ander de rode draad daarin ontdekken. Dat vertaal je naar conclusies over de uitvoer van het huidige verzuim- en vitaliteitsbeleid. Op basis daarvan kom je met aanbevelingen die je in het ideale scenario vervolgens ook nog eens zelf implementeert.

Wat je goed kunt
Om bij DJI succesvol te zijn is het belangrijk dat je snel doorhebt hoe de organisatie in elkaar steekt. Waar liggen de belangen, hoe verschillen die onderling en op welke manier breng je mensen bij elkaar? Je kijkt continu naar het grote geheel en legt organisatiebreed de juiste connecties. Daarin neem jij steeds de regie. Je acteert daadkrachtig en krijgt, vanuit jouw expertise op het gebied van inzetbaarheid, alle betrokkenen mee op het pad dat jij hebt uitgestippeld. 

Bij DJI is veel ruimte voor empathie. Dat moet ook, want de situaties waarin mensen hun werk doen is zowel mentaal als fysiek vaak zwaar. Dat het hen soms teveel wordt is daarom begrijpelijk. Aan de andere kant kent arbeidsongeschiktheid ook een zakelijk aspect, waaraan nu vaak voorbij wordt gegaan. Als professional weet jij dit wel bespreekbaar te maken. Ook als een situatie ernstig of zelfs uitzichtloos is. Noem het ‘warme zakelijkheid’.

Dossiers ‘poortwachterproof’ opleveren is voor jou gesneden koek. In jouw rol borg je dit en voer je waar nodig reparatiewerkzaamheden uit. Ten slotte organiseer je als re-integratieadviseur ook trainingen, werk je aan het vergroten van de vitaliteit onder medewerkers en hun eigenaarschap. Jij zet mensen aan tot actie. Het liefst door hen te inspireren, maar wanneer gevraagd ook door hen gewoonweg te overtuigen van het belang daarvan.

De afgelopen jaren hebben we met veel freelancers samengewerkt aan succesvolle interim-opdrachten. Juist als bemiddelende partij weten we onze kennis van werk, de markt en organisaties in het bank- en verzekeringswezen voor allerlei vakspecialisten in te zetten. Ook voor jou kunnen wij de schakel zijn tussen jouw kwaliteiten en de opdracht die daarbij past. Weten waar je aan toe bent en wat je met elkaar afspreekt, vormt de basis voor elke relatie die we aangaan.

Samenwerken als freelancer
 • Contract Projectcontract
 • Salaris Tariefrange: €75-90
 • Kennis en vitaliteit Jaarlijks evenementen en kennissessies met collega's
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Register Casemanager (RCCM/RCM/RCMC) of diploma Arbeidsdeskundige
 • Kennis en ervaring Ervaring in het coachen en begeleiden van leidinggevenden binnen een complexe organisatie, specialist in het Eigen-Regiemodel
 • Beschikbaarheid Vanaf 24 uur
 • Heb jij de juiste ervaring voor deze opdracht en ben je binnenkort beschikbaar? Reageer dan door jouw gegevens te versturen via de sollicitatiebutton. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. In het beste geval maken we telefonisch kennis met elkaar en plannen we een gesprek in. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Het gesprek voer je met Matthew Last. Je bent hiervoor van harte welkom op ons kantoor in Harderwijk of we plannen een online afspraak in via Microsoft Teams. Het eerste gesprek gaat over wie jij bent. We praten samen over jouw ervaringen en ambities, en beoordelen of Rochewood bij jou past en andersom. Na dit gesprek voeren we aanvullend referentieonderzoek uit. 

 • Zien we de samenwerking zitten dan stemmen we samen de praktische zaken af rondom jouw tarief. Na akkoord bouwen we jouw Rochewood-cv en presenteren we dit aan DJI. Zij beoordelen of er een gesprek ingepland gaat worden. Is dit het geval dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Bij een goed vervolg start jij z.s.m. in jouw opdracht en plannen we een feestelijke onboarding in op kantoor Rochewood waar we de overeenkomst van samenwerking opmaken. 

Matthew Last
Consultant team Sociale zekerheid
t
06 12 87 00 12
e
matthew@rochewood.nl