Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar motorrijtuigen bij Baloise

  • Beesd
  • Verzekeringen
  • €3000-3500 (38 uur)
  • 24, 32, 36 of 38 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Mbo, Hbo


Dit is een vaste vacature bij Baloise. De positie kan ingevuld worden met 1 fulltime collega (36-38 uur) of 2 parttime collega's (20-24 uur).

Samen met Baloise zoeken wij een ervaren Schadebehandelaar die heel goed is in het vak, maar wel oren heeft naar meer. Hoe klinkt het om vooral te doen wat je het beste kunt, een hele nieuwe afdeling helpen op te bouwen én je kennis te verrijken met een branchediploma?

Het werk dat je doet
Als Schadebehandelaar motorrijtuigen ga je precies doen wat je van de naam verwacht. Je behandelt materiële schadegevallen aan auto’s, motoren en ander persoonlijk vervoer voortkomend uit verkeersongevallen. Wat deze vacature uniek maakt, is dat je begint op een recent nieuw gestarte afdeling. Daar wordt nu nog een nieuwe collega voor gezocht, waaronder jij. De afdeling zal nog verder groeien en op jaarbasis zo’n 4000 tot 6000 schademeldingen verwerken.

Omdat je één van de eerste collega’s bent op deze nieuwe schadeafdeling, is het van belang dat je schadebehandeling motorrijtuigen volledig beheerst. Je beoordeelt zelfstandig de dekking en aansprakelijkheid en werkt vanaf de schademelding tot uitkering aan een dossier (zowel WA als casco). Verwacht met de komst van Directe Schadeafhandeling dat je ook WA-verzekerde klanten helpt met het aansprakelijk stellen van de verzekeraar van de tegenpartij.

Hoewel schadebehandeling de kern van jouw werk is, is er juist behoefte aan kennis en goede ideeën om de afdeling verder vorm te geven. Denk aan het uitwerken van werkprocessen, efficiënt inrichten van de digitale back office en het slim administreren van schadedossiers

Wat je heel goed kunt
Omdat je op een ‘nieuwe’ afdeling komt te werken, is zelfredzaamheid belangrijk. Verwacht niet dat alles al tot in detail is bedacht. Eigen initiatief is juist nodig. Doordat je graag planmatig en gestructureerd werkt, kun je meedenken over de verdere inrichting van de afdeling. In je contact met klanten breng je de zelfverzekerdheid van een ervaren schadebehandelaar. Je weet waar je het over hebt en brengt dit begrijpelijk over aan de verzekerde klant en de tegenpartij. Het gehele team aan collega’s is niet heel groot, waardoor de lijntjes vrij kort zijn en men elkaar gemakkelijk vindt. Daarnaast is iedereen, ondanks het verschil in functie, een verzekeringsspecialist. Er is veel kennis en ervaring in huis waar je wat van op kunt steken.

Baloise Insurance Nederland maakt deel uit van de Zwitserse Baloise Group met ruim 7000 medewerkers in heel Europa. In België behoort Baloise Insurance tot de top 4 schadeverzekeraars. In Nederland hebben ze een kleine efficiënte vestiging in Beesd van waaruit ze de Nederlandse markt verder willen uitbreiden. De focus in Nederland ligt op het sluiten van autoverzekeringen via partnerships en rechtstreeks via internet.

Meer over Baloise
 • Contract Contract voor (on)bepaalde tijd
 • Salaris €3000-3500 (38 uur)
 • Bonus 13e maand, Winstdelingsregeling
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto)
 • Vakantie Mogelijkheid 40 uur te werken en 2 uur per week ATV op te bouwen, Vakantie 27 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling (beschikbare premieregeling)
 • Vakopleidingen Brancheopleiding Motorrijtuigen, Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop en telefoon + thuiswerkvergoeding €2,50 per dag + internetvergoeding €25 per maand + eenmalige vergoeding thuiswerkplek €250
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Schadebehandelaar motorrijtuigen/verkeer en met het zelfstandig behandelen van schadedossiers (zowel aansprakelijkheid als materieel)
 • Beschikbaarheid 24, 32, 36 of 38 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met Baloise en nemen zij de procedure verder over. 

 • Het eerste gesprek voer je met de general manager en de manager schade. Het tweede gesprek voer je met een van de collega's en ook dan sluit de manager Schade aan. De gesprekken worden op kantoor in Beesd gevoerd. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige wordt getoetst.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken hopen we dat jullie elkaar goed kennen. Ziet Baloise je graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. We hopen dat jij ook enthousiast bent en er samen met hen uitkomt. De startdatum wordt samen met jou afgestemd, de voorkeur is zo snel als mogelijk. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met jou eventuele opzegtermijn.

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl