Bekijk actueel aanbod

Letselschadebehandelaar bij LeasePlan

  • Almere
  • Letselschade
  • €3350-4800 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever LeasePlan in Almere. Omdat LeasePlan streeft naar pro-actieve behandeling van letselschadezaken, breiden zij het team verder uit.

Video

Waarom deze baan iets voor jou is? Omdat je bij LeasePlan een behapbaar bestand krijgt waarnaast je ook nog tijd hebt te werken aan je ontwikkeling! Je neemt deel aan het Letselschadecafé en ontvangt coaching van jouw mentor. Lekker werken en ontwikkelen dus!

Als letselschadebehandelaar bij LeasePlan werk je in de wereld van leasing. Je behandelt dus letselschades voortkomend uit verkeersongevallen. In deze rol heb je rechtstreeks contact met de contractanten, zoals zakelijke leaserijders, middenklein- en grote organisaties met een wagenpark en particulieren met een private leasecontract.

Het werk dat je doet
Je behandelt letselschades met een looptijd van enkele maanden tot ongeveer twee jaar. Denk daarbij aan letselschadezaken waarin sprake is van enkele maanden arbeidsongeschiktheid, zzp'ers met verlies aan verdienvermogen en whiplash gerelateerde klachten. Je schakelt zelfstandig deskundigen zoals arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs en schaderegelaars in. Je start met het overnemen van een aantal lopende zaken. Na verloop van tijd wordt dit aangevuld met nieuwe zaken. Je beheert jouw eigen bestand waarin je verantwoordelijk bent voor de gehele behandeling.

Wat je goed kunt
Voor het behandelen van de letselschadezaken in jouw bestand is het belangrijk dat je ervaring hebt met het inschakelen van arbeidsdeskundigen. Je weet wanneer en hoe dit aan te pakken. Omdat je ook zzp-schades behandelt lukt het jou (niet complexe) jaarstukken te lezen. Als letselschadebehandelaar is het verder belangrijk dat je de grote lijnen overziet en het overzicht behoudt. Om scenario’s van tevoren in te schatten en de koers te bepalen. Je maakt een plan van aanpak, volgt jouw eigen strategie en kiest daarbij waar mogelijk voor een pragmatische aanpak.

Jouw rol in het team
Het letselschadeteam telt 8 collega’s, verdeeld over 3 kleinere teams met elk een eigen specialisme. Het team heeft twee mentoren/coaches. Zij helpen en begeleiden jou in jouw ontwikkeling. Twee keer per week wordt er een meeting (Letselschadecafé) georganiseerd. Jij draagt hiervoor (complexe) letselschadezaken als vraagstuk aan, waarover je eens met het team en de mentor wilt sparren. Soms sluit een van de huisadvocaten aan. Naast deze momenten word je ook persoonlijk gecoacht op inhoud, kennis, kwaliteit en strategie. 

Achterstanden en reactief werken aan dossiers, zijn helaas een herkenbaar fenomeen in de letselschadebranche. LeasePlan wil letselschadezaken juist op een pro-actieve manier behandelen. Daarom breiden ze het team nu extra uit om de workload op een acceptabel niveau te houden en achterstanden te voorkomen. Dit betekent voor jou een bestand dat je met volle aandacht kunt beheren en daarnaast nog lekker werkt aan je ontwikkeling!

LeasePlan Nederland biedt innovatieve, duurzame oplossingen voor autoleasing en is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation (goed voor het beheer van meer dan 1,9 miljoen auto's in 32 landen). Als werkgever zijn ze uitgeroepen tot Top Employer 2021, vanwege de goede arbeidsvoorwaarden en het talentprogramma.

Meer over LeasePlan
Opdrachtgever - LeasePlan (Tekst met afbeelding)
 • Contract Contract voor (on)bepaalde tijd
 • Salaris €3350-4800 (40 uur)
 • Bonus Variabele beloning in de vorm van een bonussysteem
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 50 kilometer per dag (auto), NS Businesscard (ov)
 • Vakantie 27 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Premievrij pensioen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen, Leergang middelzwaar letsel
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon, €2 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek
 • Diploma Hbo
 • Kennis en ervaring Je hebt als Letselschadebehandelaar ervaring met het behandelen van middelzware letselschadedossiers
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Lysanne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met LeasePlan en nemen zij de procedure verder over.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling en een collega. Bij een positieve uitkomst volgt er een derde gesprek met de directeur en de HR-businesspartner. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Het voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. Dit is ook de fase waarop LeasePlan jou gaat vragen referenties aan te leveren. 

  De gehele sollicitatieprocedure is afgerond binnen één tot anderhalve maand.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl