Bekijk actueel aanbod

Schaderegelaar letsel binnen- en buitendienst bij LeasePlan

  • Almere
  • Letselschade
  • €4200-5800 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever LeasePlan in Almere. Omdat LeasePlan streeft naar pro-actieve behandeling van letselschadezaken, breiden zij het team verder uit.

Video

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever LeasePlan in Almere. Omdat LeasePlan streeft naar pro-actieve behandeling van letselschadezaken, breiden zij het team verder uit.

Als Schaderegelaar bij LeasePlan werk je in de wereld van leasing. Je behandelt dus letselschade voortkomend uit (zware) verkeersongevallen. In deze rol heb je rechtstreeks contact met de contractanten, zoals zakelijke leaserijders, middenklein- en grote organisaties met een wagenpark en particulieren met een private leasecontract.

Het werk dat je doet
Je behandelt zwaardere letselschades met grote impact. Denk daarbij aan letselschadezaken waar sprake is van langdurige re-integratie, dwarslaesies, grote whiplash schades, toekomstschades, kindschades en overlijdensschades. Je werkt veel samen met medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen en rekenkundigen. Hiermee onderhoud je een goede relatie. Je start met het overnemen van een aantal lopende zaken. Na verloop van tijd wordt dit aangevuld met nieuwe zaken. Je beheert jouw eigen bestand waarin je verantwoordelijk bent voor de gehele behandeling. Ook de bezoeken leg je zelf af. Je combineert dus binnen- en buitendienst werkzaamheden, wat zorgt voor een leuke dynamiek in jouw functie. Gemiddeld ben je twee keer per week buiten de deur en bezoek je letselschadeslachtoffers. Je leert dus echt de mens achter jouw dossiers kennen.

Wat je goed kunt
Voor het behandelen van de zwaardere letselschadezaken is het belangrijk dat je bezit over veel inhoudelijke kennis. Bijvoorbeeld voor het maken van berekeningen, zoals het verlies van arbeidsvermogen of overlijdensschades. Uiteraard schakel je een rekenkundige in voor het maken van de complexe berekeningen. In het voorwerk doe je zoveel mogelijk zelf en lever je de juiste informatie aan. Als Schaderegelaar is het verder belangrijk dat je de grote lijnen overziet en het overzicht behoudt. Dit is belangrijk om scenario’s van tevoren in te schatten en de koers te bepalen. Je maakt een plan van aanpak, volgt jouw eigen strategie en kiest daarbij waar mogelijk voor een pragmatische aanpak.

Jouw rol in het team
Het letselschadeteam telt 8 collega’s, verdeeld over 3 kleinere teams met elk een eigen specialisme. Jij wordt directe collega van Gaytrie, die momenteel de zwaardere letselschadezaken behandelt. Jullie hebben samen een mentor/coachende rol in het team. Dit betekent dat je collega’s helpt en begeleidt in hun ontwikkeling als letselschadebehandelaar. Zo bespreek je complexe letselschadezaken en coach je op inhoud, kennis, kwaliteit en strategie. Qua beleid denk je mee over belangrijke (wets)wijzigingen en de vertaling daarvan naar de werkvloer. Zo schrijf je interne memo’s, organiseer je stand-ups en zorg je ervoor dat team weet wat de bedoeling is. Tot slot verzamel je managementinformatie en onderhoudt je contacten met externe partijen, zoals de (internationale) verzekeraar. Twee keer per jaar ondersteun je bij de audit wat je werk dus een internationaal tintje geeft.

Achterstanden en reactief werken aan dossiers, zijn helaas een herkenbaar fenomeen in de letselschadebranche. LeasePlan wil letselschadezaken juist op een pro-actieve manier behandelen. Daarom breiden ze het team nu extra uit om de workload op een acceptabel niveau te houden en achterstanden te voorkomen.

LeasePlan Nederland biedt innovatieve, duurzame oplossingen voor autoleasing en is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation (goed voor het beheer van meer dan 1,9 miljoen auto's in 32 landen). Als werkgever zijn ze uitgeroepen tot Top Employer 2021, vanwege de goede arbeidsvoorwaarden en het talentprogramma.

Meer over LeasePlan
Opdrachtgever - LeasePlan (Tekst met afbeelding)
 • Contract Contract voor (on)bepaalde tijd
 • Salaris €4200-5800 (40 uur)
 • Bonus Variabele beloning in de vorm van een bonussysteem
 • Reiskostenvergoeding Leaseauto (elektisch)
 • Vakantie 27 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Premievrij pensioen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon, €2 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Leergang Personenschade Middelzwaar Letsel
 • Kennis en ervaring Je hebt als Letselschadebehandelaar ervaring met het behandelen van langlopende/complexe letselschadedossiers
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Lysanne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met LeasePlan en nemen zij de procedure verder over.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling en een collega. Bij een positieve uitkomst volgt er een derde gesprek met de directeur en de HR-businesspartner. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Het voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. Dit is ook de fase waarop LeasePlan jou gaat vragen referenties aan te leveren. 

  De gehele sollicitatieprocedure is afgerond binnen één tot anderhalve maand.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl