Bekijk actueel aanbod

Business analist bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken, Change & Technlogy
  • €3500-5500 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege groei van de organisatie.

Video

Lijkt het je een uitdaging het beste end-to-end hypotheek servicing platform verder te ontwikkelen? Je ideeën daadwerkelijk vertalen naar de juiste oplossingen? BCMGlobal groeit en zoekt een Business analist!

Door jouw werk worden er voortdurend features toegevoegd aan de IT-infrastructuur waardoor klanten betere service ervaren en collega’s beter hun werk kunnen doen. In essentie is dit waar jouw werk als business analist om draait. Bedenken en veranderen. Jij bent de persoon die zich beweegt tussen de operatie en IT en ervoor zorgt dat de wensen van klanten en gebruikers vertaald worden naar de ontwikkelteams. Dat is in de praktijk weleens lastig. Want hoe bepaal je of een change request echt de moeite waard is?

Het werk dat je doet
Bouwen doe je overigens niet zelf. Daar zijn de ontwikkelaars en designers voor. Je bent heel nauw betrokken bij belangrijke veranderingen. In een vroeg stadium werk je ideeën uit en presenteer je deze aan het team en de klant (inclusief impactanalyse, capaciteitsberekening en instructies). Goed gefilterde user requirements vertaald naar de juiste instructies zijn goud waard. Samen met de product owners en de designers maak jij van goede ideeën iets heel concreets. Eenmaal opgepakt bewaak je de voortgang en blijf je polsen of de nieuwe ontwikkelingen in lijn zijn met de wensen en de visie van de organisatie. Door wensen te blijven ophalen, blijf je regelmatig kortcyclische verbeteringen realiseren.

Stukje context: over de hypotheekmarkt
BCMGlobal levert diensten aan geldverstrekkers (kapitaal) en het intermediair (advieskanaal). Veel van deze dienstverlening richt zich op hypotheken. Daarnaast ondersteunen ze diverse andere leningsvormen. Succes in deze markt rust veelal op snelheid en kwaliteit. Daar is een eigen IT-infrastructuur voor gebouwd en in gebruik. Dit hypermoderne platform is in staat zich te onderscheiden in de markt met tal van nieuwe features. Omdat BCMGlobal in een flinke groeifase zit, moeten deze systemen continu worden ontwikkeld om nieuwe klanten aan te kunnen, nieuwe diensten te kunnen leveren of meer gebruikers te bedienen.

Wat je heel goed kunt
Als business analist ben je veel in contact met collega’s van verschillende teams. Als verbindende schakel weeg en bepaal je continu de belangen en prioriteiten. Qua competenties kom je het verst in deze rol als je oog hebt voor detail, de inhoud en onderbouwing en dit combineert met het lef om besluiten te nemen. Daarnaast ga je het leuk vinden als je houdt van sleutelen, veranderen en bedenken. Je hebt echt een aandeel in belangrijke veranderingen. Je krijgt daarvoor verantwoordelijkheid, maar moet er ook mee om kunnen gaan.

Het team waarin je werkt
Hoewel je zo’n 160 collega’s hebt, werk je in een relatief klein team met een aantal collega business analisten. Verder werk je veel samen met (internationale) collega’s van allerlei (project)teams, zoals product owners, operationele collega’s, ontwikkelaars, testers en projectmanagers. Tot slot werk je ook veel samen met leveranciers en klanten die gebruikmaken van de systemen die BCMGlobal beschikbaar stelt.

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is samen met FlexFront onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal

Wie kan jou beter vertellen hoe het is te werken bij FlexFront en BCMGlobal dan de mensen die er daadwerkelijk werken? Myro is vanuit sales omgeschoold tot data analist. Waar werkt hij allemaal aan? En waarom is data voor een serviceprovider zo belangrijk? Tijd voor een kijkje onder de kap!

Lees verhaal
Collega - Myro (Tekst met afbeelding)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3500-5500 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Business analist in de hypotheeksector
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Zijn we beiden enthousiast? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal. 

 • Door naar de volgende ronde, dan helpen we je met de voorbereiding. Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voor komen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.