Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar motorrijtuigen WAM bij LeasePlan

  • Almere
  • Verzekeringen
  • €3000-4500 (40 uur)
  • 24, 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Mbo, Hbo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever LeasePlan in Almere. Omdat LeasePlan gaat samenwerken met een nieuwe klant, breiden zij het team verder uit met een of twee collega’s.

Helemaal thuis in het schadevak, maar nieuwsgierig naar een andere omgeving? Of benieuwd naar een verdiepende stap richting aansprakelijkheid? Je vindt het allebei in deze vacature bij LeasePlan!

Als Schadebehandelaar bij LeasePlan werk je in de wereld van autoleasing. Het bedrijfsonderdeel Accident Management Services (AMS) behandelt alle schadedossiers. Je kunt aan de slag in het team Insurance Only of team WAM/Regres.

Het werk dat je doet
Je behandelt materiële schades voortkomend uit (zware) verkeersongevallen en variërend in grootte. Van lakschade door een paaltje tot een auto die helaas total loss is verklaard vanwege een kopstaartbotsing. Jij zoekt uit wat er precies gebeurd is, berekent het totale schadebedrag, beoordeelt de aansprakelijkheid en betaalt de schade aan de tegenpartij of verhaalt deze (regres). Afhankelijk van het team waarin je werkt, heb je contact met de lease-rijder, tegenpartij en belangenbehartiger of met grotere wagenparkbeheerders en klanten.

Wat je goed kunt
Ervaring als Schadebehandelaar of Claimbehandelaar is belangrijk, omdat de beoordeling van aansprakelijkheid best complex kan zijn. Daarnaast verwacht men, dankzij de komst van een nieuwe klant, het komende jaar 4000 tot 5000 extra schadedossiers. Er is dus genoeg werk te doen. Als Schadebehandelaar ben je bevoegd namens de WA-verzekeraar (Euro Insurances) schade uit te betalen of deze namens LeasePlan te verhalen. Een belangrijke en uitdagende verantwoordelijkheid met soms ook complexere discussiezaken. Daarnaast heb je de nodige variatie in je werk, omdat je met allerlei verschillende leaseovereenkomsten te maken hebt. Je aanpak kan dus per schadegeval verschillen.

Er is genoeg ontwikkeling in deze rol te vinden. Zo kun je op termijn meer complexe regreszaken, buitenlandschades en letselschadedossiers behandelen.

Het team waarin je werkt
AMS telt in totaal 50 collega’s die zich richten op schadebehandeling. Qua ervaring is het team een goede mix van ervaren collega’s en collega’s die vrij recent zijn begonnen in het schadevak. Het afgelopen jaar heeft het team samen hard gewerkt aan een beheersbare werkvoorraad en een efficiëntere manier van werken. Het komende jaar staat er ook nog een systeemwissel naar SAP op de planning.

LeasePlan Nederland biedt innovatieve, duurzame oplossingen voor autoleasing en is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation (goed voor het beheer van meer dan 1,9 miljoen auto's in 32 landen). Als werkgever zijn ze uitgeroepen tot Top Employer 2021, vanwege de goede arbeidsvoorwaarden en het talentprogramma.

Meer over LeasePlan
Opdrachtgever - LeasePlan (Tekst met afbeelding)
 • Contract Contract voor (on)bepaalde tijd
 • Salaris €3000-4500 (40 uur)
 • Bonus Variabele beloning in de vorm van een bonussysteem
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 50 kilometer per dag (auto), NS Businesscard (ov)
 • Pensioen en verzekering Premievrij pensioen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon, €2 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Kennis en ervaring Ervaring als Schadebehandelaar WAM en het beoordelen van aansprakelijkheid bij een verzekeraar of tussenpersoon
 • Beschikbaarheid 24, 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Lysanne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met LeasePlan en nemen zij de procedure verder over.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling en een collega. Bij een positieve uitkomst volgt er een derde gesprek met de directeur en de HR-businesspartner. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Het voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. Dit is ook de fase waarop LeasePlan jou gaat vragen referenties aan te leveren. 

  De gehele sollicitatieprocedure is afgerond binnen één tot anderhalve maand.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl