Bekijk actueel aanbod

Relatiebeheerder (groot)zakelijk verzekeren bij MontClair

  • Hilversum
  • Verzekeringen
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Mbo, Hbo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever MontClair in Hilversum. De vacature is ontstaan vanwege het vertrek van een collega.

Nieuwsgierig naar een internationale setting, maar wil je liever niet verhuizen? Bij MontClair kun je vanuit Hilversum samenwerken met internationale klanten en partners aan het verzekeren van grootzakelijke risico’s!

Als Relatiebeheerder beheer je vanuit de binnendienst een eigen portefeuille met internationale relaties van MontClair. Partners en klanten van over de hele wereld kunnen bij jou terecht voor vragen en advies op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen.

Het werk dat je doet
Je duikt in allerlei (complexe) verzekeringsvraagstukken die dagelijks binnenkomen. Uitdagend, want je werkt meestal aan grootzakelijke risico’s die zelden zijn onder te brengen bij één verzekeraar. Je onderzoekt samen met de accountmanager of specialist wat er verzekerd dient te worden. Van daaruit ga je het gesprek aan met de klant. Naast grootzakelijke klanten help je ook mkb-organisaties met minder complexe verzekeringsvraagstukken.

Hoe gevarieerd is je werk? Denk maar eens aan het verzekeren van een pretpark voor aansprakelijkheid, het verzekeren van een ICT-bedrijf tegen de gevolgen van brandschade of een bedrijfsongeval en het adviseren van een organisatie die een vestiging opzet in India of China.

Je kunt met allerlei soorten organisaties te maken krijgen. Gemiddeld beheer je zo’n 80 tot 100 klanten. Ook op verzekeringsinhoud werk je allround. Je kunt dus uit de voeten met alle voorkomende zakelijke schadeverzekeringen. Van autoverzekering tot brandverzekering en van cyberverzekering tot aansprakelijkheidsverzekering. Het is mogelijk je portefeuille geleidelijk op te bouwen naarmate je verder groeit in kennis en ervaring. 

Vanuit de binnendienst verricht je zowel commercieel als administratief werk. We schatten deze verhouding in op 70/30. Je helpt bijvoorbeeld accountmanagers met het voorbereiden van gesprekken, verzamelt vooraf informatie over de klant en mogelijke verzekeringen, werkt het digitale dossier bij en spart met je accountmanager over de vraagstukken die er liggen. Tot slot volg je de afspraken op die zijn gemaakt in de klantgesprekken.

Wat je heel goed kunt
Je bent vooral heel goed in het onderhouden van zakelijke relaties. In dit geval brokers en bedrijven met een (complex) verzekeringsvraagstuk. Je voelt precies aan waar je bij kunt helpen. Omdat je een internationale klantportefeuille beheert, voer je zo’n 50% van je werk uit in het Engels. Het is dus belangrijk dat je zowel schriftelijk (denk aan internationale polisvoorwaarden), als mondeling (telefonische gesprekken) je werk kunt doen. Daarnaast voel jij je op je gemak in een commerciële setting. Samen met je accountmanager weet je de portefeuille commercieel gezond te houden.

Het team waarin je werkt
Er werken 34 collega’s bij Montclair. Het ene team is gericht op employee benefits, het andere team op schadeverzekeringen. Er werken in het schadeteam 5 collega’s in dezelfde functie als jij. Elke klantportefeuille wordt overzien door een eigen binnendienstmedewerker. Daarnaast zijn er 4 accountmanagers waar je geregeld mee samenwerkt. De gehele organisatie wordt geleid door de commercieel directeur die ook je manager is.

Inwerken
De inwerkperiode is zorgvuldig ingericht. Men werkt met een buddysysteem waarin collega’s elkaar afwisselen als inwerkbuddy voor jou. Zo leer je elkaar kennen en is er altijd iemand die jou kan helpen. De eerste maanden werk je volledig vanuit kantoor. Wanneer je kunt thuiswerken, bepaal je samen met de manager en hangt ervan af of je al goed zelfstandig kunt werken.

MontClair, onderdeel van de Raetsheren Groep, behoort tot de top van assurantiemakelaars in Nederland en is partner in het Acrisure netwerk. MontClair voorziet zowel de nationale als de internationale zakelijke markt van deskundig advies op het gebied van riskmanagement, schadeverzekeringen en Employee Benefits en werkt wereldwijd samen met zo’n 80 verschillende brokers in meer dan 50 landen.

 • Contract Jaarcontract, Salarisschaal op aanvraag
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot €2250 per jaar (auto), openbaar vervoer 2e klas
 • Vakantie 27 vakantiedagen + 8,33% vakantiegeld
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling (beschikbare premieregeling zonder eigen bijdrage)
 • Vakopleidingen Assurantie A diploma, Branchediploma
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk
 • Kennis en ervaring Werkervaring in een vergelijkbare rol bij een tussenpersoon, verzekeraar of beursmakelaar
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je een kort telefonisch gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over de vacature. Wij doen daarin alleen een selectie op de harde eisen. Na dit gesprek versturen we jouw sollicitatie in zijn geheel naar Mont Clair en nemen zij de procedure verder over.

 • Het eerste gesprek voer je met de commercieel directeur en HR-adviseur. Het tweede gesprek voer je met een collega die dit werk al doet. Ook werk je een korte business case in het Engels uit. De gesprekken worden bij voorkeur face-to-face gevoerd in een corona-proof omgeving. Wil je de sollicitatiegesprekken liever digitaal voeren, dan is dat mogelijk. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken hebben  jullie elkaar goed leren kennen. Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. En als je daar enthousiast over bent dan kom je er samen met MontClair wel uit.

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl