Bekijk actueel aanbod

Business intelligence analist (senior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €6000-7000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal/FlexFront in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege groei van de organisatie en de BI-afdeling.

Video

Van (reactief) rapporteren naar realtime inzicht. Van tijdrovend naar eenvoudig en vlot. Juist als je als Business intelligence analist weer wat te bouwen wilt hebben, is dit een vacature om voor te gaan zitten.

Als Business intelligence analist bij BCMGlobal heb je veel invloed op de verdere ontwikkeling van het eigen end-to-end platform. Specifiek door reporting en het datawarehouse op een hoger niveau te brengen, nieuwe datamodellen op te zetten en veel mooie projecten op te pakken.

Het werk dat je doet
Op het gebied van reporting ben jij de schakel tussen product owners en geldverstrekkers aan de ene kant en de ontwikkelteams en leveranciers aan de andere kant. Je pakt change-verzoeken op en vertaalt dit naar een gedetailleerd functioneel ontwerp. Denk aan verzoeken als het toevoegen van nieuwe features of het bouwen van rapportages. Jouw ontwerp bevat de benodigde capaciteit, tijd en middelen om een change daadwerkelijk op te leveren. Daarnaast schrijf je specifieke instructies voor de ontwikkelaars die jouw ontwerp opvolgen. Samen met de business analisten zie je erop toe dat dit ook gebeurt. Mooie resultaten van jouw werk zijn nuttige features en betere rapportages waar geldverstrekkers blij mee zijn.

Projecten waar je aan werkt
Jouw werk beperkt zich zeker niet tot het reactief opvolgen van ad hoc verzoeken en wensen. Er is juist behoefte deze (nu nog) reactieve manier van werken om te buigen. Daarom staan er een hoop ontwikkelingen op de planning:

 • Hoewel je toegang hebt tot een al gebouwd datawarehouse (ontwikkeld door het moederbedrijf), is er behoefte een eigen warehouse te bouwen waarin specifiekere data eenduidig opgeroepen en gevisualiseerd kan worden (PowerBI).
 • Brondata wordt ontsloten uit verschillende systemen en de benodigde query’s verschillen per geldverstrekker. Daarom kost periodiek rapporteren nog relatief veel tijd. Men wil  uniforme datamodellen ontwikkelen, waardoor relevante data vanuit het datawarehouse, realtime door geldverstrekkers kan worden ingezien.
 • De basis staat, maar steeds meer geldverstrekkers willen samenwerken met BCMGlobal. Hoe kunnen de werkzaamheden en het platform worden opgeschaald om de groei bij te benen?
 • Er wordt nog samengewerkt met verschillende externe leveranciers. BCMGlobal wil veel meer in eigen huis ontwikkelen.

*BCMGlobal/FlexFront levert diensten aan geldverstrekkers en het intermediair (advieskanaal) via een eigen end-to-end platform. Dit platform geeft geldverstrekkers inzicht in al hun verstrekte (hypothecaire) leningen én maakt het mogelijk acceptatie en beheer van leningen uit te besteden aan BCMGlobal. Het platform moet continu worden voorzien van nieuwe features, uitgebreidere of juist eenvoudigere datarapportage, en in staat zijn nieuwe klanten aan te kunnen en nieuwe diensten te leveren.

Wat je heel goed kunt
Vanzelfsprekend ben je helemaal thuis in het vakgebied BI. Zo heb je al de nodige werkervaring (bij voorkeur in de financiële dienstverlening) en kun je overweg met Cloudservices als Azure en SQL Server en tools als Power BI en Tableau. Ook belangrijk is dat jij je goed voelt in de werkomgeving. BCMGlobal groeit en verandert, maar kent ook hectiek en groeipijntjes. Dat biedt met name op het gebied van business intelligence veel kansen. Juist als je een omgeving zoekt waar je meer ruimte krijgt voor je eigen ideeën en er nog veel gebouwd kan worden, zit je hier goed op je plek.

Het team waarin je werkt
Hoewel je zo’n 160 collega’s hebt, werk je in een relatief klein team van 5 collega’s. Als er grotere projecten op de planning staan, wordt er extra interim versterking ingehuurd. Verder werk je veel samen met verschillende collega’s, zoals product owners, business analisten, ontwikkelaars, testers en projectmanagers.

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal

Wie kan jou beter vertellen hoe het is te werken bij FlexFront en BCMGlobal dan de mensen die er daadwerkelijk werken? Myro is vanuit sales omgeschoold tot data analist. Waar werkt hij allemaal aan? En waarom is data voor een serviceprovider zo belangrijk? Tijd voor een kijkje onder de kap!

Lees verhaal
Collega - Myro (Tekst met afbeelding)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €6000-7000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Ervaring als Business intelligence analist, bij voorkeur in de financiële dienstverlening
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis en plannen we het eerste gesprek. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Arlette gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Daarnaast winnen we ten minste 1 referentie in. Gaat dit allemaal goed? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal en plannen we het tweede gesprek met jou in. We helpen je ook het gesprek voor te bereiden.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voorkomen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl