Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar grootzakelijk AVB/Varia (senior) bij Schouten Zekerheid

  • Capelle aan den IJssel
  • Verzekeringen
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature in het Schadebehandelingsteam van Schouten Zekerheid.

Werk jij als Schadebehandelaar en ben je bekend met grootzakelijke AVB en of Varia-schadeclaims? Wie weet ben jij de specialist die als senior collega gaat starten bij Schouten Zekerheid. Ga de uitdaging aan en solliciteer nu!

Jij behandelt (complexe) aansprakelijkheidsdossiers waarbij de focus vooral zal liggen op de beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheidszaken. Jij bent als Schadebehandelaar het aanpreekpunt voor de top 75 corporate clients. Jij bent voor de klanten van Schouten Zekerheid het gezicht van de schadetak. Dit betekent dat relatiebeheer een belangrijk onderdeel is in je werk. Je hebt dagelijks per telefoon of mail contact met jouw klanten. Vanaf het moment van schademelding ben jij de regisseur en projectmanager van het dossier. Je brengt prioriteiten aan, maakt een behandelplan, bezoekt indien noodzakelijk met de schade-expert de klant en bent verantwoordelijk voor communicatie tussen diverse partijen.

Wat je heel goed kunt
Jij vervult een senior positie in het team. Collega’s kunnen met vakinhoudelijke vragen bij je terecht. Jij bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en wijzigingen binnen beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen. Je bent sparringpartner op diverse niveaus en weet te schakelen met verzekeraar, klant en directie. Door jouw ervaring met schadeclaims op dit niveau weet je de verwachtingen van alle partijen goed en continu te managen. Vanuit jouw proactieve aanpak heb jij de klant al aan de lijn voordat deze jou kan bellen.  

Het team
Het team bestaat uit ongeveer 26 schadespecialisten verdeeld over verschillende (zakelijke) vakgebieden. Samen met een senior collega Schadebehandelaar grootzakelijk brand/CAR ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de schadeclaims bij de bestaande en nieuwe grootzakelijke klanten. In de kantoortuin zal je een werkblok delen met de collega’s in het specialisme aansprakelijkheid van particulier tot grootzakelijk. Jullie vinden elkaar om (inhoudelijk) te sparren over zaken, maar ook zeker voor een grapje of om het weekend te bespreken.

Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid is als familiebedrijf al meer dan 65 jaar een begrip in de verzekeringsmarkt. Met ruim 200 collega’s zijn zij de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de vijf grootste, onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland. Schouten Zekerheid zorgt ervoor dat diverse branche-, beroeps- en ondernemersorganisaties en hun medewerkers goed verzekerd zijn en blijven. Denk hierbij aan de Koninklijke Horeca Nederland, MKB Infra, de tuinbranche en nog velen meer.

Werken bij Rochewood
 • Contract Jaarcontract met de intentie tot een vast contract, Salarisschaal op aanvraag
 • Bonus Prestatiebeloning o.b.v. individuele resultaten, Pro rato 13e maand o.b.v. de positieve bedrijfsresultaten
 • Reiskostenvergoeding NS Businesscard (ov), Leaseauto
 • Vakantie 28 vakantiedagen + 8,25% vakantiegeld
 • Pensioen en verzekering Premievrij pensioen + Collectiviteitskorting op verzekeringen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon + thuiswerkvergoeding €2 per dag + internetvergoeding €25 per maand + ergonomische thuiswerkplek
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk, Branchediploma Aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Kennis en ervaring Ervaring als Schadebehandelaar grootzakelijk met het specialisme beroeps- en of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en Schouten Zekerheid. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie, de ingewonnen referentie en ons gesprekverslag met Schouten Zekerheid en nemen zij de procedure verder over.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en een collega van HR. Het derde gesprek zal met de manager van de schadeafdeling en directeur plaatsvinden. Dit is tevens een arbeidsvoorwaardengesprek. Beide gesprekken vinden plaats op kantoor in Capelle aan den IJssel.  Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. 

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken volgt een digitaal assessments gericht op jouw competenties. Gaat dit goed, dan volgt een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je enthousiast bent en vlot kunt beginnen aan je nieuwe baan bij Schouten Zekerheid. 

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl