Bekijk actueel aanbod

Casemanager verzuim (senior) bij Schol Arbodienst

  • Urk
  • Sociale zekerheid
  • €3450-4000 (40 uur)
  • 24 tot 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever Schol Arbodienst. Deze functie is ontstaan vanwege groei van het aantal klanten. 

Benieuwd naar een regionale, gecertificeerde arbodienst waar je meer kunt betekenen voor werkgever en werknemer? Klanten werken zo graag samen met Schol Arbodienst dat een extra collega van harte welkom is. Lees je mee?

Jij kunt als Casemanager aan de slag in het gespecialiseerde team Schol Arbodienst. Ten opzichte van een verzekeraar of andere arbodienst iets dat jou wellicht kan aanspreken. In deze vacature schetsen we een zo duidelijk mogelijk beeld wat jij hiervan kunt verwachten. 

Het werk dat je doet
Als Casemanager adviseer en ondersteun je lokale bedrijven op het gebied van verzuim, specifiek de eerste 104 weken van verzuim. Je krijgt een eigen portefeuille met klanten onder je hoede die je geleidelijk opbouwt. Voor jouw klanten verricht je al het werk dat bij verzuimbegeleiding komt kijken. Zo adviseer je over wetgeving (ziektewet, WAO, WIA, WvP, WW) en arbeidsrecht, verzorg je alle administratie en documentatie, spreek en motiveer je verzuimende werknemers en evalueer je verzuimtrajecten. Als team werk je wekelijks aan zo’n 200 tot 240 verzuimtaken. Dat kan een nieuwe ziekmelding zijn of opvolging aan verzuim dat al langer loopt. Samen volg je zorgvuldig de richtlijnen en verplichtingen op.

Als bedrijfsonderdeel van Schol, is er volop ruimte te adviseren over preventie en duurzame inzetbaarheid. Denk maar eens een medewerker die van jongs af aan vooral fysiek werk verricht, last krijgt van fysieke klachten in verzuim terecht kan komen. In samenwerking met collega adviseur inkomen en pensioen kun je samen de mogelijkheden bekijken. Zo werk je aan duurzame re-integratie.

De klanten waarmee je werkt
Schol Arbodienst werkt samen met meer dan 200 bedrijven (grotendeels uit de regio). Dit zijn vooral organisaties gericht op productie, visindustrie, techniek, logistiek, food & agri of zakelijke dienstverlening. Je behandelt verzuim in alle voorkomende functies, van uitvoer tot management. Een deel van de klanten heeft geen eigen HR-afdeling.

Hard werken is kenmerkend voor de werkcultuur van veel bedrijven. Fysieke klachten aan arm, nek, rug of schouders komen relatief veel voor. Schol Arbodienst maakt klanten bewust van het ontstaan én voorkomen van verzuim. Preventie en duurzame inzetbaarheid wordt daardoor steeds belangrijker gevonden. 

Wat je heel goed kunt
Omdat het bedrijf groeit en er direct al werk voor jou klaarligt, is ervaring als Casemanager verzuim belangrijk. Je beheerst alle aspecten rondom verzuimbegeleiding gedurende de eerste 104 weken van verzuim. Richting klanten ben je zelfverzekerd en gebruik je jouw kennis en expertise om te overtuigen. Daarbij is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen het zijn van een expert en een benaderbare gesprekspartner voor elke klant. 

Het team waarin je werkt
Schol Arbodienst telt nu vijf collega’s. In totaal werken er zo’n 30 collega’s bij de gehele organisatie. Daarnaast wordt er samengewerkt met twee vaste bedrijfsartsen. Margriet (operationeel directeur en relatiebeheer), Hanneke (Casemanager), Monique (senior Casemanager en leidinggevende casemanagementteam), Babette (assistent Casemanager) en Albertine (administratief ondersteuner) vormen het team.

Schol Arbodienst

Schol Arbodienst is een gecertificeerde arbodienst en een gespecialiseerd onderdeel van Schol. Men ontzorgt klanten op het gebied van verzuimbegeleiding, risico-inventarisatie, preventieve medische onderzoeken, keuringen en het complete HR-traject.

Werken bij Schol Arbodienst
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3450-4000 (40 uur)
 • Bonus Winstdelingsregeling
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto)
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling met een minimale eigen bijdrage
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's ROV
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Casemanager verzuim
 • Beschikbaarheid 24 tot 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je een kort telefonisch gesprek met Rochewood. Onze recruiter Lysanne gaat met je in gesprek over de vacature. Wij doen daarin alleen een selectie op de harde eisen. Na dit gesprek versturen we jouw sollicitatie in zijn geheel naar Schol Arbodienst en nemen zij de procedure verder over.

 • Het eerste gesprek voer je met Monique en Klaas (directeur). De gesprekken worden face-to-face gevoerd in een corona-proof omgeving. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige wordt getoetst.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl