Bekijk actueel aanbod

Letselschadebehandelaar medische aansprakelijkheid bij Centramed

  • Zoetermeer
  • Letselschade
  • €4000-5649,55 (38 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever Centramed. De vacature is ontstaan vanwege het vertrek van een collega.

In een ziekenhuis wordt een verkeerde diagnose gesteld. De patiënt stelt de arts en het ziekenhuis aansprakelijk voor schade. Wat doe je?

Dit is slechts een voorbeeld waar je als Letselschadebehandelaar in deze rol mee te maken hebt. Emotioneel heftig, inhoudelijk complex en een uitdagend specialisme op zich. Voor Centramed zoeken wij een collega die zich wil ontwikkelen tot specialist en de onderste steen boven krijgt in dit soort letselschadezaken.

Het werk dat je doet
Als ervaren Letselschadebehandelaar weet jij het best wat je eigen vak inhoudt. Ook in deze variant van de functie behandel je letselschadeclaims, maar ga je op medisch vlak een stuk verder de diepte in. Zo'n 90% van jouw werk bestaat namelijk uit claims op het gebied van medische aansprakelijkheid. Een behoorlijk complex specialisme, want de schuldvraag is bij aanvang niet klip en klaar duidelijk. De overige 10% van de claims is gericht op algemene en werkgeversaansprakelijkheid.

Centramed verzekert zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en ggz-instellingen, tegen de risico's van medische aansprakelijkheid. Patiënten of werknemers kunnen zo'n claim indienen als er sprake is van schade ontstaan ten gevolge van de fout van de arts of de werkgever. Denk aan delay diagnose kanker, verkeerd gezette breuken, verkeerd toegediende medicatie of medewerkers die fysiek aangevallen worden. De vraag is of de arts, het ziekenhuis of de zorginstelling hiervoor aansprakelijk is. Of komt het letsel voort uit een medische complicatie in plaats van door een fout van de arts?

Precies dat zoek je tot de bodem uit. Binnen 3 maanden werk je toe naar een eerste juridisch standpunt. Je krijgt daarvoor volledig inzicht in het medisch dossier. en beoordeelt (samen met de medisch adviseur) of de arts aansprakelijk is. Als de aansprakelijkheid erkend is, beoordeel je het causaal verband tussen de gemaakte fout en de schade. Tussentijds houd je regie over het dossier, schakel je medisch adviseurs en specialisten in en onderhoud je contact met mogelijke belangenbehartigers of het slachtoffer zelf. Wordt aansprakelijkheid erkend, dan wikkel je de schade verder af.

Jouw bestand en letselschadedossiers
Je wordt Letselschadebehandelaar voor een vast bestand aan ziekenhuizen en instellingen. Dat is prettig, want zo kun jij je focussen op deze organisaties en werken aan een goede verstandhouding met het ziekenhuis of de zorginstelling. Op termijn werk je toe naar een caseload van gemiddeld 85 tot 90 lopende dossiers. De gemiddelde looptijd van een dossier is ongeveer 2 jaar, daar waar 85% van alle dossiers binnen 3 jaar afgewikkeld wordt. Er wordt nog niet gewerkt op basis van medisch specialisme of type letselschade.

Wat je heel goed kunt
Dit is een vacature waar je al ervaring als Letselschadebehandelaar voor nodig hebt. Je bezit de kennis en vaardigheden om zelfstandig letselschadeclaims te behandelen tot schadebedragen van €100.000,- en mogelijk daarboven. Aanvullend is het vooral goed te beseffen wat er komt kijken bij medische aansprakelijkheid en de context van deze functie.

 • Je werkt feitelijk met de portemonnee van ziekenhuizen en instellingen. Blijkt bijvoorbeeld het ziekenhuis aansprakelijk, dan zal je hen ook hiervan moeten overtuigen. Je staat dus inhoudelijk en communicatief stevig in je schoenen.
 • Je krijgt inzicht in medische dossiers en verdiept je (met hulp van de medisch adviseur) in medische ingrepen en procedures. Er is in de meeste gevallen sprake van complexere letselschade als kindschade, overlijden, hersenletsel en dwarslaesies.
 • Bij letselschade komt emotie kijken. Helemaal in dit specialisme. Patiënten verwachten immers zorg en/of beterschap en komen met letselschade thuis of komen zelfs te overlijden. Jij moet in die storm van (negatieve) emoties objectief je werk blijven doen. Dat is pittig en vergt de nodige mentale weerbaarheid.

Manier van (samen)werken thuis en op kantoor
In totaal werken er 55 collega's bij Centramed, waarvan ongeveer 30 gericht op (letsel)schade. Jij wordt een van de Letselschadebehandelaars (binnendienst) en werkt samen met 6 Letselschade-experts (buitendienst). Bij Centramed staat kwalitatief werk voorop. Je krijgt dus alle tijd en begeleiding de manier van werken eigen te maken en je caseload geleidelijk op te bouwen. Hoewel je in de inwerkperiode sporadisch op kantoor zal zijn, is het mogelijk straks thuiswerken te combineren met werken op kantoor.

Het leuke van deze functie is dat je, onder normale omstandigheden, ook ziekenhuizen kunt bezoeken waarmee je samenwerkt, samen met de expert slachtoffers bezoekt en mogelijk rechtszaken bijwoont. Je krijgt dus echt alle aspecten van letselschadebehandeling mee.

Centramed

Centramed verzekert zorginstellingen tegen het risico van medische aansprakelijkheid en neemt hen de zorg van afwikkeling van schadeclaims uit handen. Als onderlinge verzekeraar zonder winstoogmerk, telt Centramed meer dan 80 leden, zoals ziekenhuizen (waaronder Erasmus MC en Radboudumc), zorg- en ggzinstellingen.

Werken bij Centramed
Opdrachtgever - Centramed (tekst met afbeelding)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €4000-5649,55 (38 uur)
 • Bonus 13e maand
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto)
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld, Mogelijkheid 40 uur te werken en 2 uur per week ATV op te bouwen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling via a.s.r. met 2,75% eigen bijdrage
 • Vakopleidingen Opleiding Medische aansprakelijkheid, Opleiding Personenschade (LSA/Grotius)
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon + thuiswerkvergoeding €2 per dag + internetvergoeding €25 per maand + ergonomische thuiswerkplek
 • Diploma Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Letselschadebehandelaar vanaf het niveau middelzwaar, ervaring met zakelijke aansprakelijkheid (AVB), bij voorkeur ervaring met medische aansprakelijkheid
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je een telefonisch oriënterend gesprek met Rochewood. Onze recruiter Lysanne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en Centramed. Wij doen daarin alleen een selectie op de harde eisen. Na dit gesprek versturen we jouw sollicitatie in zijn geheel naar Centramed en nemen zij de procedure verder over.

 • Zowel het eerste als tweede gesprek voer je met een van de managers van de afdeling en een collega die dit werk al doet. Deze gesprekken worden nu digitaal gevoerd via Microsoft Teams. Wanneer het weer kan, worden de sollicitatiegesprekken op kantoor in Zoetermeer gevoerd. Er is alle ruimte om te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Denk ook zelf goed na of de functie en Centramed bij je past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken volgt een digitaal assessments gericht op jouw competenties. Gaat dit goed, dan word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. In dat gesprek krijg je een voorstel passend binnen de genoemde voorwaarden in deze vacature. We hopen dat je enthousiast bent en vlot kunt beginnen aan je nieuwe baan als Letselschadebehandelaar bij Centramed!

Lysanne Burgmeijer
Recruiter
t
06 12 75 42 85
e
l.burgmeijer@rochewood.nl