Bekijk actueel aanbod

Underwriter aansprakelijkheid AVB (specialist) bij MS Amlin

  • Amstelveen
  • Verzekeringen
  • 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vaste vacature bij MS Amlin in Amstelveen of Rotterdam. De vacature is ontstaan vanwege het vertrek van een collega.

Ben jij specialist op het gebied van aansprakelijkheid? Vind je het leuk het voortouw te nemen als er een wijziging in het acceptatiebeleid gedaan moet worden? Solliciteer en wie weet ga jij aan de slag als Underwriter aansprakelijkheid AVB bij MS Amlin.

Het werk dat je doet
Als Underwriter aansprakelijkheid AVB beoordeel je (complexe) risico’s op het gebied van zakelijke aansprakelijkheid voor grootzakelijke klanten. Dit zijn klanten uit allerlei segmenten, van bouw en farmacie tot industrie en handel. Je werkt vooral aan maatwerk aanvragen. Geen aanvraag is hetzelfde en vraagt de nodige vakkennis en kunde. Je doorziet risico’s, legt de juiste verbanden en kan dit duidelijk uitleggen aan de eindklant of het intermediair.

Jouw verantwoordelijkheid gaat verder dan regulier acceptatiewerk. Als Underwriter ga je aan de slag met het ontwikkelen van de verzekeringsproducten. Jij bent een vakspecialist. Dit betekent dat je continu op de hoogte bent van actuele wet- en regelgeving, verzekeringstechnische ontwikkelingen, de wensen van de klant en ontwikkelingen in de markt. Als een wijziging in het (acceptatie)beleid vereist is, onderneem jij samen met de Lead Class Underwriter en de actuariële afdeling actie. Dankzij jouw communicatieve vaardigheden ben je in staat jouw collega-acceptanten hierin mee te nemen.

Wat je goed kunt
In het team breng jij input voor behoud en vernieuwing van de portefeuille. Je hebt strategisch inzicht en komt met ideeën voor productontwikkeling. Je weet jouw kennis om te zetten in een levend beeld bij de stakeholders in de productpresentaties die je geeft. Samen met het team werk je aan de groei van de aansprakelijkheidsportefeuille en de groei van MS Amlin.

Het team waarin je werkt
Er wordt vanuit de locaties Amstelveen en Rotterdam gewerkt. Het team bestaat uit een Lead Underwriter, een Lead Class Underwriter en 7 acceptatie specialisten verdeeld over (zakelijke) vakgebieden. De afdeling wordt ondersteund door een aantal assistenten, tevens specialist op het gebied van aansprakelijkheid. Jij werkt minimaal 1 dag per week in Amstelveen, maar kunt de overige dagen zelf kiezen waar je werkt. In Amstelveen, Rotterdam of thuis.

MS Amlin

MS Amlin opereert internationaal als (her)verzekeraar en staat daarmee in de wereldwijde top-10 verzekeringsgroep MS&AD. De sectoren waarmee je aan de slag gaat lopen uiteen van de zorgsector, (semi-)overheid, onderwijs tot vastgoed, logistiek en de (maak)industrie.

Leer het team kennen
 • Contract Jaarcontract met de intentie tot een vast contract, Salarisschaal op aanvraag
 • Bonus 13e maand, Prestatiebeloning o.b.v. individuele resultaten
 • Reiskostenvergoeding NS Businesscard (ov), Leaseauto
 • Vakantie 25 tot 27 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling + Collectiviteitskorting op verzekeringen
 • Vakopleidingen Mogelijkheid opleidingen te volgen
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop + telefoon
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk, Branchediploma Aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Kennis en ervaring Ervaring als Acceptant/Underwriter met het specialisme aansprakelijkheid en professionele beheersing van de Engelse taal
 • Beschikbaarheid 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie per mail of telefoon. Krijgt jouw sollicitatie geen vervolg ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met MS Amlin en nemen zij de procedure verder over.

 • Zowel het eerste als tweede gesprek voer je met een van de managers van de afdeling en een collega die dit werk al doet. Beide gesprekken vinden plaats op kantoor in Amstelveen  Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. 

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken volgt een digitaal assessments gericht op jouw competenties. Gaat dit goed, dan volgt een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je enthousiast bent en vlot kunt beginnen aan je nieuwe baan bij MS Amlin

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl