Bekijk actueel aanbod

Traineeship hypotheekacceptant (junior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €2300-3000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Mbo, Hbo

Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. In deze functie word je volledig opgeleid. De opleidingsklas begint op 1 september.

Video

Hoe verwerk je jaarlijks bijna 40.000 hypotheekaanvragen voor meer dan 20 verschillende geldverstrekkers? Ontdek het zelf en grijp je kans opgeleid te worden tot Hypotheekacceptant!

BCMGlobal groeit hard en werkt nu al samen met meer dan 20 geldverstrekkers, waaronder Munt Hypotheken, Lloyds Bank en Argenta. Daarom start er 1 september een gloednieuwe opleidingsklas richting hypotheekacceptatie. Jij kunt nu al solliciteren!

De opleiding die je volgt
Je begint deze baan in een opleidingsklas. De op maat gemaakte opleiding duurt een maand en biedt een goede balans tussen theorie en praktijk. Je krijgt daarin alles mee over hypotheken en wetgeving. Tegelijkertijd werk je aan praktijkopdrachten en krijg je al oefenend het vak en de manier van werken onder de knie. Ook wft-diploma’s horen erbij. BCMGlobal faciliteert in het studiemateriaal en de examens die je nodig hebt. 

Het werk dat je doet
Na de opleiding ben je klaar voor het echte werk als Hypotheekacceptant. Je bent de belangrijkste schakel tussen de hypotheekadviseur en zijn klant en de geldverstrekker. Dagelijks beoordeel je zelfstandig hypotheekdossiers. Hoofdvraag: is het mogelijk om de gevraagde hypothecaire financiering te verstrekken binnen de kaders en het beleid van de geldverstrekker? Je verdiept je in loonstroken, arbeidsovereenkomsten, werkgeversverklaringen, koopovereenkomsten, taxatierapporten, echtscheidingspapieren, BKR-registraties en nog veel meer. Aan de hand van al deze documentatie samen bepaal jij of een hypothecaire financiering verstrekt kan worden. Past iets niet binnen de voorwaarden? Dan overleg je met collega’s of de geldverstrekker wat de alternatieven zijn.

Als Hypotheekacceptant bij BCMGlobal doe je meer dan het controleren van documentatie. Je werkt immers aan het eerste akkoord van een hypothecaire financiering. Je onderzoekt vooral de verbanden die bevestigen dat alle informatie daadwerkelijk klopt. Is het inkomen naast voldoende ook bestendig voor de langere termijn? Wat is het financiële verleden en hoe weegt dit in de beoordeling? Op welke manieren is er pensioen en inkomen opgebouwd? Uit welke documentatie blijkt dat? Slechts een greep uit de vele vragen die jij stelt.

Wat je heel goed kunt
Om de juiste vragen te kunnen stellen, weet je veel van hypotheken, wetgeving en fiscaliteit. Deze kennis heb je ook nodig in de dagelijkse gesprekken met adviseurs. Zij kunnen jou bellen of mailen als ze vragen hebben over het acceptatieproces. De opleiding en het inwerktraject voorziet in de kennis die je straks nodig hebt. 

Verder beschik je van nature over analytisch inzicht. Dat is belangrijk om de juiste verbanden te leggen en risico’s te beoordelen. Tegelijkertijd blijf jij je bewust van het verhaal rondom een aanvraag voor een hypothecaire financiering. Achter elk dossier zit immers een woonwens van een consument. Wat kan wel? Een klantvriendelijke en hulpvaardige instelling is onmisbaar om woonwensen te helpen vervullen.

Het team waarin je werkt
Het team behandelt met zo’n 60 collega’s gemiddeld tussen de 500 en 1000 dossiers per week (eerste akkoord). Ook renteaanbiedingen worden door het team uitgebracht. Het gehele team is opgedeeld in subteams (gemiddeld 15 collega's). Elk gespecialiseerd in een of meerdere geldverstrekkers. Om fluctuatie goed op te vangen is er daarnaast een subteam dat zich flexibel inzet waar piekdrukte is.

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. BCMGlobal is onderdeel van Link Group.

Werken bij BCMGlobal

Wie kan jou beter vertellen hoe het is te werken bij FlexFront en BCMGlobal dan de mensen die er daadwerkelijk werken? Marinthe werkt als hypotheekacceptant voor BCMGlobal. Hoe ervaart zij haar baan? Let's talk!

Lees verhaal
Collega - Marinthe 2 (Tekst met afbeelding)
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2300-3000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Vakopleidingen Wft-hypothecair krediet
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Kennis en ervaring Werkervaring in de financiële dienstverlening, bij voorkeur met hypotheken
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur
 • Solliciteren is zo gepiept. We vragen geen motivatiebrief van je, maar zijn wel benieuwd naar jouw cv en antwoorden op onze drie sollicitatievragen. Jouw sollicitatie komt alleen bij Rochewood terecht. Binnen vijf werkdagen krijg je van ons een persoonlijke reactie. Positief? Dan maken we alvast telefonisch kennis en plannen we het eerste gesprek. Minder positief? Ook dan krijg je van ons een reactie met onderbouwing. Waar mogelijk kijken we samen met jou of andere vacatures bij je passen.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Arlette gaat met je in gesprek over de vacature, jouw drijfveren, motivatie, kennis en ervaringen. Daarnaast winnen we ten minste 1 referentie in. Gaat dit allemaal goed? Dan stellen we je voor aan BCMGlobal en plannen we het tweede gesprek met jou in. We helpen je ook het gesprek voor te bereiden.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager van de afdeling waar je op solliciteert en eventueel een directeur of medewerker. Dit gesprek voer je op kantoor in Maarssen. Het is mogelijk dit gesprek digitaal te voeren. Er is in dit gesprek alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige getoetst wordt. Voor sommige functies kan een derde gesprek voorkomen.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. We hopen dat je niet lang hoeft na te denken en snel kunt starten in je nieuwe baan.

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl