Bekijk actueel aanbod

Casemanager WIA/WGA bij een risicoadviseur in de regio Rotterdam

  • Rotterdam
  • Sociale zekerheid
  • €4200-5500 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo


Dit is een vaste vacature bij een van onze opdrachtgevers. Deze vacature hebben wij geanonimiseerd. Telefonisch lichten wij je dit toe en kunnen wij je volledig informeren over de vacature. Er zijn momenteel twee posities beschikbaar met 1 september als ideale startdatum. Bekijk hier de vacature in Amstelveen.

Als Casemanager samenwerken met enkele van de bekendste organisaties in Nederland? Aan de slag met verzuim op bedrijfskundig niveau en als trusted advisor? In deze baan kan het! 

Werk je als Casemanager bij een risicoadviseur of intermediair, dan ondersteun je verschillende organisaties met verzuim. Ten opzichte van een arbodienst of inhouse een andere manier van werken die jou kan aanspreken. In deze vacature schetsen we een zo duidelijk mogelijk beeld wat jij hiervan kunt verwachten.

Het werk dat je doet
Je werkt als Casemanager aan verzuimproblematiek rondom de WIA/WGA-uitkering (na 104 weken verzuim). Een periode waar je vooral (ex-) werknemers begeleidt in mogelijke re-integratie binnen de eigen organisatie of uitstroom naar ander werk. Als in jouw ogen sprake is van duurzame arbeidsongeschiktheid, start je een procedure richting IVA-toekenning. Je werkt aan materie als (her)beoordeling, bezwaar en beroepsprocedures. In je werk heb je zowel contact met de werknemer, werkgever, betrokken specialisten en het UWV. 

Elk kwartaal bespreek je met de klant op locatie de verzuimsituatie. Je kijkt samen terug op het verzuim van de afgelopen maanden en vooruit naar wat er te verwachten valt. Welke trends en ontwikkelingen zie je? En wat voor advies kun jij geven? Het is in deze rol belangrijk dat je verder kijkt dan het gemiddelde verzuimdossier. Je werkt immers met klanten die jou als specialist vertrouwen en geeft inzicht en advies waar het nodig is. Bijvoorbeeld hoe een typische oorzaak van verzuim te verhelpen valt of hoe het eigen verzuimapparaat effectiever ingericht kan worden. 

Een riscioadviseur of intermediair is de schakel tussen verzekeraars en werkgevers op het gebied van verzuim. Jij zorgt er als Casemanager dus voor dat de relevante informatie over de werkgever en het verzuim de verzekeraar bereikt en andersom. De verzekeraar kan zo verzekerde risico’s, bijbehorende premiestelling, reserveringen en (aanvullende) voorwaarden opnieuw beoordelen.

De klanten waarmee je werkt
Men werkt met 26 tot 28 klanten samen op het gebied van WIA/WGA. Dit zijn vooral grotere organisaties met relatief veel personeel, eigen HR-afdelingen en soms eigen Casemanagers en arbeidsdeskundigen in dienst. Toch is de aanwezige expertise en kennis wisselend en kun jij juist als externe specialist van meerwaarde zijn. Klanten zijn verdeeld in portefeuilles met elk één of meerdere Casemanagers hieraan gekoppeld. Hoeveel klanten elke portefeuille heeft, hangt af van het verzuimvolume en de complexiteit. Jij gaat waarschijnlijk aan de slag voor drie verschillende klanten.

Wat je heel goed kunt
Natuurlijk heb jij het vak van Casemanager verzuim al volledig in de vingers. Geleerd bij een verzekeraar, arbodienst of ander advieskantoor gericht op verzuim. Je hebt ook ervaring met de materie rondom WIA/WGA. In deze rol ben je meer bedrijfskundig Casemanager. Het werk heeft enkele raakvlakken met de zienswijze die kenmerkend is voor RCCM. Je kijkt verder dan het dossier en kunt op managementniveau adviseren. Je krijgt alle ruimte je werk naar eigen inzicht te doen en wordt niet op microniveau gestuurd. Ongeveer 50% van jouw uren per jaar zijn facturabel.

Het team waarin je werkt
Elke klant is voorzien van een eigen klantteam: een Accountmanager, Casemanager (soms meerdere), health consultant en een benefit consultant. Zo heeft elke klant (en ook jij als collega) toegang tot de juiste expertise. In totaal werken er zo’n 20 collega’s gericht op verzuim. De afdeling wordt aangestuurd door één manager.

Opdrachtgever

Jouw mogelijk nieuwe werkgever is een internationale beursmakelaar in de regio Rotterdam en Amstelveen. Het team van verzuimspecialisten werkt in Nederland samen met meerdere bekende klanten aan verzuimproblematiek. Naast verzuim richt de opdrachtgever zich ook op risico- en kapitaalmanagement voor zowel publieke als private organisaties wereldwijd.

 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je het eerste gesprek met Rochewood. Onze recruiter Lysanne gaat met je in gesprek over jou, de vacature en de opdrachtgever. Na dit gesprek delen we jouw sollicitatie en ons gesprekverslag met onze opdrachtgever en nemen zij de procedure verder over.

 • Het tweede gesprek voer je met de manager en een collega uit het klantteam. Dit gesprek volgt binnen een week na het eerste gesprek. Hierna volgt een online assessment waar je een IQ-test en persoonlijkheidsonderzoek doorloopt. Een derde gesprek is met een directielid en kun je zien als klikgesprek. Alle gesprekken worden digitaal gevoerd. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. De inwerkperiode is een mix van thuiswerken en op kantoor werken.

  De gehele sollicitatieprocedure is afgerond binnen één tot anderhalve maand.

 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €4200-5500 (40 uur)
 • Bonus Winstdelingsregeling
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 30 km enkele reis
 • Vakantie 30 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling + Collectiviteitskorting op verzekeringen
 • Thuiswerken Thuiswerken + ergonomische thuiswerkplek
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Register Casemanager (RCCM/RCM/RCMC)
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Casemanager verzuim gericht op WIA/WGA
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl