Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar motorrijtuigen/verkeer bij verzekeraar in de regio Utrecht

  • Beesd
  • Verzekeringen
  • €3000-3500 (38 uur)
  • 32, 36 of 38 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Mbo, Hbo


Dit is een vaste vacature bij een van onze opdrachtgevers. Deze vacature hebben wij geanonimiseerd. Telefonisch lichten we graag toe waarom. Er zijn momenteel twee posities beschikbaar met 1 september als startdatum.

Samen met onze opdrachtgever zoeken wij een ervaren Schadebehandelaar die heel goed is in het vak, maar wel oren heeft naar meer. Hoe klinkt het om vooral te doen wat je het beste kunt, een hele nieuwe afdeling helpen op te bouwen én je kennis te verrijken met een branchediploma?

Het werk dat je doet
Als Schadebehandelaar motorrijtuigen ga je precies doen wat je van de naam verwacht. Je behandelt materiële schadegevallen aan auto’s, motoren en ander persoonlijk vervoer voortkomend uit verkeersongevallen. Wat deze vacature uniek maakt, is dat je begint op een recent nieuw gestarte afdeling. Daar wordt nu nog een nieuwe collega voor gezocht, waaronder jij. De afdeling zal nog verder groeien en op jaarbasis zo’n 4000 tot 6000 schademeldingen verwerken.

Omdat je één van de eerste collega’s bent op deze nieuwe schadeafdeling, is het van belang dat je schadebehandeling motorrijtuigen volledig beheerst. Je beoordeelt zelfstandig de dekking en aansprakelijkheid en werkt vanaf de schademelding tot uitkering aan een dossier (zowel WA als casco). Verwacht met de komst van Directe Schadeafhandeling dat je ook WA-verzekerde klanten helpt met het aansprakelijk stellen van de verzekeraar van de tegenpartij.

Hoewel schadebehandeling de kern van jouw werk is, is er juist behoefte aan kennis en goede ideeën om de afdeling verder vorm te geven. Denk aan het uitwerken van werkprocessen, efficiënt inrichten van de digitale back office en het slim administreren van schadedossiers

Wat je heel goed kunt
Omdat je op een ‘nieuwe’ afdeling komt te werken, is zelfredzaamheid belangrijk. Verwacht niet dat alles al tot in detail is bedacht. Eigen initiatief is juist nodig. Doordat je graag planmatig en gestructureerd werkt, kun je meedenken over de verdere inrichting van de afdeling. In je contact met klanten breng je de zelfverzekerdheid van een ervaren schadebehandelaar. Je weet waar je het over hebt en brengt dit begrijpelijk over aan de verzekerde klant en de tegenpartij. Het gehele team aan collega’s is niet heel groot, waardoor de lijntjes vrij kort zijn en men elkaar gemakkelijk vindt. Daarnaast is iedereen, ondanks het verschil in functie, een verzekeringsspecialist. Er is veel kennis en ervaring in huis waar je wat van op kunt steken.

Opdrachtgever

Jouw mogelijk nieuwe werkgever is een verzekeraar in de regio Utrecht. Het gehele team aan collega’s is niet heel groot, waardoor de lijntjes vrij kort zijn en men elkaar gemakkelijk vindt. Daarnaast is iedereen, ondanks het verschil in functie, een verzekeringsspecialist. Er is veel kennis en ervaring in huis waar je wat van op kunt steken.

Werken bij Rochewood
 • Als je solliciteert of als wij jou benaderen op Linkedin, voer je een telefonisch oriënterend gesprek met Rochewood. Onze recruiter Marrianne gaat met je in gesprek over de vacature. Wij doen daarin alleen een selectie op de harde eisen. Na dit gesprek versturen we jouw sollicitatie in zijn geheel naar de opdrachtgever en nemen zij de procedure verder over.

 • Het eerste gesprek voer je met de manager en projectleider van de afdeling. Het tweede gesprek voer je met een van de collega’s van acceptatie. De gesprekken worden face-to-face gevoerd in een corona-proof omgeving. Wil je de sollicitatiegesprekken liever digitaal voeren, dan is dat mogelijk. Er is in de gesprekken alle ruimte te ontdekken of jullie goed bij elkaar passen. Denk dus zelf ook goed na of de functie en omgeving bij jou past. Daarnaast kun je verwachten dat er vakinhoudelijk het nodige wordt getoetst.

  Mocht je op enig moment behoefte hebben met Rochewood te overleggen, dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Na twee gesprekken hopen we dat jullie elkaar goed kennen. Zien jullie elkaar graag als collega, dan kun je een arbeidsvoorwaardenvoorstel verwachten. Dit voorstel past binnen de voorwaarden genoemd in deze vacature. 1 september is de ideale startdatum, dus een opzegtermijn is geen probleem.

 • Contract Contract voor onbepaalde tijd
 • Salaris €3000-3500 (38 uur)
 • Bonus 13e maand, Winstdelingsregeling
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto)
 • Vakantie 27 vakantiedagen + 8,33% vakantiegeld, Mogelijkheid 40 uur te werken en 2 uur per week ATV op te bouwen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling (beschikbare premieregeling)
 • Vakopleidingen Brancheopleiding Motorrijtuigen
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken + laptop en telefoon + thuiswerkvergoeding €2,50 per dag + internetvergoeding €25 per maand + eenmalige vergoeding thuiswerkplek €250
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier, Wft-schade zakelijk
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Schadebehandelaar motorrijtuigen/verkeer en met het zelfstandig behandelen van schadedossiers (zowel aansprakelijkheid als materieel)
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 38 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Marrianne van den Heuvel
Recruitmentspecialist team Schadeverzekeringen en AOV
t
06 13 49 89 13
e
marrianne@rochewood.nl