Bekijk actueel aanbod

Business analist bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €3500-4500 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal in Maarssen. De vacature is ontstaan vanwege groei van de organisatie.

Request tot result
Door jouw werk worden er voortdurend features toegevoegd aan de IT-infrastructuur waardoor klanten betere service ervaren en collega’s beter hun werk kunnen doen. In essentie is dit waar jouw werk als Business Analist om draait. Bedenken en veranderen. Jij bent de persoon die zich beweegt tussen de operatie en IT en ervoor zorgt dat de wensen van klanten en gebruikers vertaald worden naar de ontwikkelteams. Dat is in de praktijk weleens lastig. Want waar zit de grens tussen niet goed gebruiken of begrijpen van wat er al wel is tot het daadwerkelijk oppakken van een change request en iets nieuws bouwen?

Uitwerken en bouwen
Bouwen doe je overigens niet zelf. Daar zijn de ontwikkelaars en designers voor. Je bent hier wel heel nauw bij betrokken door te bedenken en in een vroeg stadium je ideeën uit te werken en te presenteren (inclusief impactanalyse, capaciteitsberekening en instructies). Goed gefilterde user requirements vertaald naar de juiste instructies zijn goud waard. Samen met de Product Owners en de Designers maak jij van een idee iets heel concreets. Eenmaal opgepakt bewaak je de voortgang en blijf je polsen of de nieuwe ontwikkelingen in lijn zijn met de wensen en de visie van de organisatie. Door wensen te blijven ophalen, blijf je regelmatig kortcyclische verbeteringen realiseren.

Hypotheekmarkt
BCMGlobal levert diensten aan geldverstrekkers (kapitaal) en het intermediair (advieskanaal). Veel van deze dienstverlening richt zich op hypotheken. Daarnaast ondersteunen ze diverse andere leningsvormen. Succes in deze markt rust veelal op snelheid en kwaliteit. Daar is een eigen IT-infrastructuur voor gebouwd en in gebruik. Dit hypermoderne platform is in staat zich te onderscheiden in de markt met tal van nieuwe features. Omdat BCMGlobal in een flinke groeifase zit, moeten deze systemen continu worden ontwikkeld om nieuwe klanten aan te kunnen, nieuwe diensten te kunnen leveren of meer gebruikers te bedienen.

Competenties voor succes
Als Business analist ben je veel in contact met collega’s van verschillende teams. Als verbindende schakel weeg en bepaal je continu de belangen en prioriteiten. Qua competenties kom je het verst in deze rol als je oog hebt voor detail, de inhoud en onderbouwing en dit combineert met het lef om besluiten te nemen. Daarnaast ga je het leuk vinden als je houdt van sleutelen, veranderen en bedenken. Je hebt echt een aandeel in belangrijke veranderingen. Je krijgt daarvoor verantwoordelijkheid, maar moet er ook mee om kunnen gaan.

Stakeholders
Je bent vooral veel in gesprek met je collega Business analist en (internationale) collega’s van allerlei (project)teams, zoals product owners, operationele collega’s, ontwikkelaars, testers en projectmanagers. Ook leveranciers en klanten die gebruikmaken van de systemen of deze leveren, zijn belangrijke stakeholders.

BCMGlobal

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. 

Werken bij BCMGlobal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3500-4500 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling zonder eigen bijdrage
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Business analist in de hypotheeksector
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl