Bekijk actueel aanbod

Specialist Client Finance en Betalingsverkeer (senior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €3400-4800 (40 uur)
  • 32, 36, 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo


Dit is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal.

Als specialist Reporting & Control houd je de financiële administratie van geldverstrekkers (klanten) in control. Specifiek voor geldverstrekkers die BCMGlobal het financiële en administratieve beheer van hypotheken hebben toevertrouwd. Jouw expertise is van harte welkom!

Het werk dat je doet
Jij beheert de financiële administratie vanaf het moment dat een hypotheek wordt verstrekt. Je overziet en analyseert al het betalingsverkeer dat volgt, zoals notarisbetalingen, bouwdepotuitbetalingen, maandelijkse incasso’s van aflossing en rente, extra gedeeltelijke aflossingen en algehele aflossingen. Maandelijks controleer je het banksaldo van de geldverstrekkers en de data uit de leningadministratie. Komen deze 100% overeen of zijn er verschillen? De verschillen die je opspoort komen veelal voort uit tussentijdse wijzigingen en extra aflossingen of mislukte incasso’s (storneringen). Alles dat niet volgens incasso verloopt, behoeft extra aandacht. 

Transacties bewegen zich overigens niet op een eigen rekening, maar worden door jou op afstand beheerd op de (tussen)rekening van de geldverstrekker. Je bent dus verantwoordelijk voor zowel de middelen als rekeningen van de klant. Daarom stel je iedere maand uitgebreide rapportages op en deel je die met de geldverstrekkers (balans, winst- en verliesrekening en cashflowoverzichten).

De geldverstrekkers waarvoor je werkt, spreek je geregeld. Als aanspreekpunt ben je immers degene die vragen over de financiële data van de portefeuille kan uitleggen en toelichten. Dat doe je kort en krachtig, maar met een gevoel voor de klantrelatie.

Wat je heel goed kunt
Ondanks dat er veel werk te doen is, is de kwaliteit van de data en administratie essentieel. Nauwkeurigheid is daarom een van jouw belangrijkste kwaliteiten. Jij ziet niet alleen een speld in een berg met spelden, je ziet het ook als een speld afwijkt van de rest. Zo voer je in de praktijk maandelijks controles uit op lening- en portefeuilleniveau, check je of elke transactie is gekoppeld aan de juiste lening(nemer) en geldverstrekker en controleer je of transacties 100% overeenkomen met de administratie en het banksaldo (cashflow). Dit zijn typisch werkzaamheden waar analytisch en probleemoplossend vermogen goed van past komt.

Het team waarin je werkt
Het team telt momenteel 3 collega’s. Omdat deze afdeling (en functie) nog niet zo lang bestaat, is er voor jou alle ruimte het werk verder te ontwikkelen. Het voordeel daarvan is dat je vrijheid hebt je werk verder vorm te geven en in te richten, het nadeel is dat niet alles al even duidelijk is bepaald en er sommige zaken beter kunnen. Dat vraagt van jouw kant zelfstandigheid, initiatief, goede ideeën en het vermogen in een roerige omgeving te werken. Het is de bedoeling het team samen met jou verder uit te bouwen.

BCMGlobal

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. 

Werken bij BCMGlobal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3400-4800 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur bij een servicer en/of geldverstrekker, Het beste voorbeeld hoe je met MS Excel werkt
 • Beschikbaarheid 32, 36, 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl