Bekijk actueel aanbod

Business intelligence analist (senior) bij BCMGlobal

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €6000-7000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo

 
Dt is een vaste vacature bij onze opdrachtgever BCMGlobal.

Als analist Business Intelligence bij BCMGlobal heb je veel invloed op de verdere ontwikkeling van het eigen end-to-end platform. Specifiek door reporting en het datawarehouse op een hoger niveau te brengen, nieuwe datamodellen op te zetten en veel mooie projecten op te pakken.

Het werk dat je doet
Op het gebied van reporting ben jij de schakel tussen product owners en geldverstrekkers aan de ene kant en de ontwikkelteams en leveranciers aan de andere kant. Je pakt change-verzoeken op en vertaalt dit naar een gedetailleerd functioneel ontwerp. Denk aan verzoeken als het toevoegen van nieuwe features of het bouwen van rapportages. Jouw ontwerp bevat de benodigde capaciteit, tijd en middelen om een change daadwerkelijk op te leveren. Daarnaast schrijf je specifieke instructies voor de ontwikkelaars die jouw ontwerp opvolgen. Samen met de business analisten zie je erop toe dat dit ook gebeurt. Mooie resultaten van jouw werk zijn nuttige features en betere rapportages waar geldverstrekkers blij mee zijn.

Projecten waar je aan werkt
Jouw werk beperkt zich zeker niet tot het reactief opvolgen van ad hoc verzoeken en wensen. Er is juist behoefte deze (nu nog) reactieve manier van werken om te buigen. Daarom staan er een hoop ontwikkelingen op de planning:

 • Hoewel je toegang hebt tot een al gebouwd datawarehouse (ontwikkeld door het moederbedrijf), is er behoefte een eigen warehouse te bouwen waarin specifiekere data eenduidig opgeroepen en gevisualiseerd kan worden (PowerBI).
 • Brondata wordt ontsloten uit verschillende systemen en de benodigde query’s verschillen per geldverstrekker. Daarom kost periodiek rapporteren nog relatief veel tijd. Men wil  uniforme datamodellen ontwikkelen, waardoor relevante data vanuit het datawarehouse, realtime door geldverstrekkers kan worden ingezien.
 • De basis staat, maar steeds meer geldverstrekkers willen samenwerken met BCMGlobal. Hoe kunnen de werkzaamheden en het platform worden opgeschaald om de groei bij te benen?
 • Er wordt nog samengewerkt met verschillende externe leveranciers. BCMGlobal wil veel meer in eigen huis ontwikkelen.

*BCMGlobal/FlexFront levert diensten aan geldverstrekkers en het intermediair (advieskanaal) via een eigen end-to-end platform. Dit platform geeft geldverstrekkers inzicht in al hun verstrekte (hypothecaire) leningen én maakt het mogelijk acceptatie en beheer van leningen uit te besteden aan BCMGlobal. Het platform moet continu worden voorzien van nieuwe features, uitgebreidere of juist eenvoudigere datarapportage, en in staat zijn nieuwe klanten aan te kunnen en nieuwe diensten te leveren.

Wat je heel goed kunt
Vanzelfsprekend ben je helemaal thuis in het vakgebied BI. Zo heb je al de nodige werkervaring (bij voorkeur in de financiële dienstverlening) en kun je overweg met Cloudservices als Azure en SQL Server en tools als Power BI en Tableau. Ook belangrijk is dat jij je goed voelt in de werkomgeving. BCMGlobal groeit en verandert, maar kent ook hectiek en groeipijntjes. Dat biedt met name de afdeling Business Intelligence veel kansen. Juist als je een omgeving zoekt waar je meer ruimte krijgt voor je eigen ideeën en er nog veel gebouwd kan worden, zit je hier goed op je plek.

Het team waarin je werkt
Hoewel je zo’n 160 collega’s hebt, werk je in een relatief klein team van 5 collega’s. Als er grotere projecten op de planning staan, wordt er extra interim versterking ingehuurd. Verder werk je veel samen met verschillende collega’s, zoals product owners, business analisten, ontwikkelaars, testers en projectmanagers.

BCMGlobal

Voor volledig end-to-end beheer van hypothecaire leningen ben je bij BCMGlobal aan het juiste adres. Van hypotheekacceptatie van woning- en verhuurhypotheken tot (bijzonder) beheer van hypotheken, biedt BCMGlobal hypothecaire outsourcing aan meer dan 20 geldverstrekkers. 

Werken bij BCMGlobal
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €6000-7000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Ruime werkervaring als Business intelligence analist bij voorkeur in de hypothekenbranche of financiële dienstverlening
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Arlette Langerak
Recruiter
t
06 22 01 16 08
e
a.langerak@rochewood.nl