Bekijk actueel aanbod

Casemanager WGA

  • Utrecht
  • Sociale zekerheid
  • €3600-4200 (36 uur)
  • 32 of 36 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo

Wat vind jij het leukst in jouw functie als Casemanager? Werkzaamheden gericht op training en coaching? Uitvoer op dossierniveau of advisering op organisatieniveau? Moeilijk kiezen? Wellicht past een carrière bij Rochewood wel goed bij jou, dan hoef je namelijk niet te kiezen! Iedere opdracht betekent weer een nieuwe inhoudelijke uitdaging bij een andere organisatie. Dus niet alleen je werkzaamheden wisselen maar ook de omgeving waarin je werkt. Hoe leuk is dat?

Je werkt misschien al een aantal jaar met heel veel plezier bij je huidige werkgever, je hebt mooie stappen in je carrière mogen zetten en haalt voldoening uit je functie. Ondanks het feit dat je het goed naar je zin hebt denk je steeds vaker na over het perspectief, welke uitdagingen zijn er voor jou? Heb je dan wel eens overwogen als detacheringsprofessional aan de slag te gaan? Om jouw kennis en ervaring in te zetten bij verschillende organisaties wanneer zij het echt nodig hebben. Als Rochewood-collega in de detachering ligt de lat hoog, onze opdrachtgevers verwachten professionals die direct van toegevoegde waarde zijn. Dat is precies waar jij de uitdaging gaat vinden! En terwijl jij het beste van jezelf laat zien aan onze opdrachtgevers, profiteer je van goed werkgeverschap, begeleiding en opleidingen.

Ontdek Rochewood

Jouw opdracht duurt zes tot negen maanden en ruim een maand voor het einde weet je wat jouw volgende opdracht gaat zijn. Omdat we de toekomst niet kunnen voorspellen, kunnen we je nu ook nog niet zeggen waar jij je eerste opdracht uit gaat voeren. Gelukkig kunnen we je voorbeelden geven van opdrachten die je bij Rochewood doet als Casemanager WGA.

 • Context
  ArboNed is een bekende arbodienstverlener die zowel eigen dienstverlening biedt, als ook namens verzekeraars als Nationale Nederlanden, a.s.r. en De Goudse werkzaam is. Dit laatste bedrijfsonderdeel, de divisie Verzekerd, is de tak die het hardst groeit. Momenteel geldt dat met name voor de afdeling Volmachten, waar klanten via het intermediair hun verzekeringen bij diverse maatschappijen hebben ondergebracht. Omdat verzuimbegeleiding in dit kader wordt gezien als het meest complex, is jouw expertise benodigd op het moment dat de groei maakt dat de reguliere caseload onder druk komt te staan.

  Werkzaamheden
  Je krijgt in de regel te maken met mkb-organisaties die van jou meer vragen dan enkel advies op dossierniveau. Natuurlijk is sprake van een verzuimsituatie, waarin je als Casemanager op inzetbaarheid en schadelastbeheersing stuurt. Echter wordt ook van je verwacht dat je de positie van de ondernemer die jouw hulp inschakelt, snapt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met tandartsen en apothekersassistenten, maar ook met bakkers en slagers. Bij die laatste groep geldt dat bij arbeidsongeschiktheid vaak weinig kansen zijn op passend werk en deelherstel. Creatief zijn en weten waar je wel of geen invloed op kunt uitoefenen, is dus belangrijk in jouw opdracht bij ArboNed. Je werkt onder taakdelegatie van de bedrijfsarts.

  Specialismen

  • Casemanagement Wet Verbetering Poortwachter
  • Taakdelegatie
 • Context
  Dienstverlening op het gebied van verzuim, is voor verzekeraars een goede manier om onderscheidend te zijn. Om die reden heeft a.s.r. begin 2020 de werkstromen binnen de teams Casemanagement gewijzigd. Voortaan verzorgt een gespecialiseerd WGA-team de verzuimbegeleiding voor grootzakelijke klanten die op dit vlak eigenrisicodrager zijn. Belangrijk is nu dat de nieuwe werkprocessen vorm kunnen krijgen en dat getoetst wordt waar de dienstverlening nog beter kan. Daarnaast moet natuurlijk ook de reguliere caseload opgepakt worden. Het nieuwe team, voor het merendeel bestaande uit ervaren a.s.r.-collega’s, heeft jou nodig om hen hierbij te helpen.

  Werkzaamheden
  Vanaf week 42 ben je betrokken bij de re-integratie van uitgevallen medewerkers. Je helpt klanten in te schatten wat de kans is op WIA-instroom, maar werkt vooral aan hoe deze kans te verkleinen. Immers is iedereen gebaat bij optimale inzetbaarheid. Dit betekent ook dat jouw werk na 104 weken niet stopt. Samen met werkgever en (ex)-werknemer onderzoek je de mogelijkheden tot re-integratie en belastbaarheid. Zo draag je namens a.s.r. continu bij aan de terugkeer van de medewerker naar de arbeidsmarkt.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA
 • Context
  Willis Towers Watson heeft de afgelopen jaren werk gemaakt van gezondheid, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Hierdoor is de organisatie hard gegroeid in deze markt. Ook afgelopen jaar wisten veel nieuwe klanten hun weg naar de consultant te vinden. Dit betekent dat ruimte is voor een nieuwe collega op de afdeling Risk Management, waar de casemanagers toe behoren. Ook tot het moment dat deze persoon is gevonden, kunnen de collega’s wel een extra handje gebruiken. Daarom word jij ingevlogen om te ondersteunen in de reguliere caseload.

  Werkzaamheden
  Je bent werkzaam op zowel dossier- als organisatieniveau. De nadruk ligt daarbij op de re-integratiebegeleiding van (ex-)werknemers en schadelastbeheersing. Met dat laatste wordt bedoeld dat je arbeidspotentieel benut en bijvoorbeeld ook bezwaar aantekent bij het UWV als dat nodig is. Verder denk je na over mogelijke interventies aan de hand van kosten-batenanalyses. Vanaf week 26 ben je betrokken bij de re-integratie van uitgevallen medewerkers en je hebt ieder kwartaal dossieroverleg met jouw klanten. Zo’n overleg kan overigens deels in het Engels zijn, want Willis bedient met name multinationals.

  Specialismen

  • Casemanagement WGA
 • Context
  Mercer is onderdeel van Marsh, een verzekeringsmakelaar die vooral multinationals bedient. De Mercer-tak omvat alles op het gebied van verzekeringen voor mensen. In dit kader helpt de organisatie klanten grip te krijgen op de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Eindverantwoordelijk hiervoor zijn de casemanagers die werkzaam zijn op het kantoor te Rotterdam. Onlangs heeft een van hen afscheid genomen. Tot het moment dat deze persoon is vervangen door een nieuwe vaste collega, kom jij het team ondersteunen.

  Werkzaamheden
  Het vertrek van een collega is vervelend, maar ook een moment om werkprocessen tegen het licht te houden. Deze ‘kans’ wordt daarom aangewend om de dienstverlening namens verzekeraars bij één Casemanager onder te brengen. Als verzekeringsmakelaar heeft Mercer immers afspraken met de partijen waar zij klanten onderbrengen. Dit betekent bijvoorbeeld dat jouw eerste contact met klanten afhankelijk van de verzekering die zij hebben, plaatsvindt in week 13, 26 of 42 van de verzuimperiode. Je adviseert over interventiemogelijkheden en informeert over mogelijke kosten. Daarnaast rapporteer je aan de verzekeraar. Je bent dus werkzaam in diverse systemen en dat is best een uitdaging. Bovendien heb je met name contact met multinationals, wat betekent dat je soms (in het Engels) moet toelichten hoe sociale zekerheid in Nederland is ingericht.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA
 • Context 
  Grote organisaties als Achmea maken veel gebruik van tijdelijke collega’s. De redenen hiervoor lopen uiteen. Denk aan de vervanging van collega’s die langdurig afwezig zijn door verlof en/of ziekte, piekperioden of projecten waarvoor extra capaciteit nodig is. Dit zijn de momenten waarop jij bij Achmea aan de slag gaat om de winkel draaiende te houden.

  Werkzaamheden
  Je bent verantwoordelijk voor een eigen bestand aan mkb- en grootzakelijke klanten en pakt de dossierbegeleiding op vanaf week 42. Je maakt een inschatting van het risico op WIA-instroom en probeert zoveel mogelijk de schadelast te beperken. Ook wanneer iemand een WGA-uitkering ontvangt. Hierover overlegt je met regelmaat met de (ex-)werkgever.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA
Widget: Blog

Matthew blogt over zijn ervaringen in de wereld van Casemanagers. Na het eerdere verhaal over het belang van een goede regisseur, de tweede in deze serie: De kansen van taakdelegatie.

Lees zijn blog
 • Contract Contract voor (on)bepaalde tijd
 • Salaris €3600-4200 (36 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Reiskostenvergoeding Onbegrensd €0,19 p/km (auto), NS Businesscard (ov), Leasefiets
 • Loopbaanpad Werken aan je eigen loopbaanpad en ontwikkeling: de keuze voor onbegrensd studiebudget + een werkweek aan studie-uren + toegang tot onze vakopleidingen
 • Vakantie 22,5 dagen + 8,33% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering PensioenPlus via StiPP + Collectiviteitskorting op zorg- en schadeverzekeringen
 • Vakopleidingen Toegang tot onze vakopleidingen
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement + Lidmaatschap PIV/RSC (optioneel) + €500 budget per jaar voor jouw duurzame inzetbaarheid, Lidmaatschap RSC of RNVC via Rochewood
 • Kennis en vitaliteit Toegang tot onze (online) masterclasses en kennissessies + 50% korting op sportabonnement + deelname aan a.s.r. Vitality
 • Thuiswerken €2 per dag thuiswerkvergoeding + volledig ergonomische thuiswerkplek via Coolblue
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Register Casemanager (RCCM/RCM/RCMC)
 • Kennis en ervaring Werkervaring in de functie van Casemanager met het specialisme WGA
 • Beschikbaarheid 32 of 36 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist team Letselschade en Casemanagement
t
06 12 75 42 85
e
lysanne@rochewood.nl