Bekijk actueel aanbod

Specialist Client Finance en Betalingsverkeer (senior) bij Link Asset Services

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €3400-4800 (40 uur)
  • 32, 36, 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo

Duizenden transacties wachten op jouw expertise! Als je al glimlacht bij de gedachte aan financiële rapportages die tot in detail kloppen en de uitdaging voelt te helpen een nieuw team op te zetten, dan is deze complexe uitdaging bij Link Asset Services precies wat je zoekt.

 • Als Specialist Client Finance en Betalingsverkeer ben je dé expert die de financiële administratie van geldverstrekkers in control houdt. Specifiek voor geldverstrekkers (klanten) die Link het financiële en administratieve beheer van hypotheken hebben toevertrouwd. De hypotheekmarkt is booming, de klantportefeuille van Link groeit, en het aantal transacties waar jij (straks) verantwoordelijk voor bent loopt al in de duizenden per maand. Daarom komt jouw expertise precies op het juiste moment.

  Jij beheert dit complexe proces vanaf het moment dat een hypotheek wordt verstrekt en overziet en analyseert al het opvolgende betalingsverkeer, zoals notarisbetalingen, bouwdepotuitbetalingen, maandelijkse incasso’s van aflossing en rente, extra gedeeltelijke aflossingen en algehele aflossingen. Maandelijks controleer jij het banksaldo van de geldverstrekkers en de data uit de leningadministratie. Komen deze 100% overeen of zijn er verschillen? De verschillen die je opspoort komen veelal voort uit tussentijdse wijzigingen en extra aflossingen of mislukte incasso’s (storneringen). Alles dat niet volgens incasso verloopt, behoeft extra aandacht.

  Transacties bewegen zich overigens niet op een eigen rekening, maar worden door jou op afstand beheerd op de (tussen)rekening van de geldverstrekker. Je bent dus verantwoordelijk voor de zowel de middelen als rekeningen van de klant. Daarom stel je iedere maand uitgebreide rapportages op en deel je die met de geldverstrekkers (balans, winst- en verliesrekening en cashflowoverzichten).

 • De geldverstrekkers waarvoor je werkt, spreek je geregeld. Als aanspreekpunt ben je immers degene die vragen over de financiële data van de portefeuille kan uitleggen en toelichten. Dat doe je kort en krachtig, maar met een gevoel voor de verhoudingen. Qua collega’s werk je veel samen met een financieel-administratief team in Ierland. Zij verwerken de uiteindelijke betalingen en ontvangsten op basis van jouw input. Op kantoor in Maarssen werk je veel samen met de afdelingen Primary Servicing en Business Intelligence & IT.

 • Ondanks dat er veel werk te doen is, is de kwaliteit van de data en administratie essentieel. Nauwkeurigheid is daarom een van jouw belangrijkste kwaliteiten. Jij ziet niet alleen een speld in een berg met spelden, je ziet het ook als een speld afwijkt van de rest. Zo voer je in de praktijk maandelijks controles uit op lening- en portefeuilleniveau, check je of elke transactie is gekoppeld aan de juiste lening(nemer) en geldverstrekker en controleer je of transacties 100% overeenkomen met de administratie en het banksaldo (cashflow). Dit zijn typisch werkzaamheden waar analytisch en probleemoplossend vermogen tot hun recht komen.

 • Momenteel verricht je toekomstig collega Susanne deze werkzaamheden. Zij heeft als projectmedewerker de basis gebouwd, zodat jij straks deze werkzaamheden volledig kan overnemen. Omdat deze functie nog niet zo lang bestaat, is er voor jou alle ruimte het werk verder te ontwikkelen. Het voordeel daarvan is dat je vrijheid hebt je werk verder vorm te geven en in te richten, het nadeel is dat niet alles al even duidelijk is bepaald en er sommige zaken beter kunnen. Dat vraagt van jouw kant zelfstandigheid, initiatief, goede ideeën en het vermogen in een roerige omgeving te werken. Het is de bedoeling het team samen met jou verder uit te bouwen. Ook voor leidinggevende ambitie is deze baan dus het overwegen waard!

Voor end-to-end hypothecair beheer ben je bij Link Asset Services aan het juiste adres. Voor verschillende geldverstrekkers wordt bijzonder beheer verricht. Op het gebied van buy-to-let worden voor geldverstrekkers verhuurhypotheken beheerd. Op dit gebied is Link Asset Services een nieuwe speler op de Nederlandse markt met flinke groeiambitie.

Meer over Link Asset Services

Hoewel Link Asset Service opereert in Nederland, is het moederbedrijf Link Group een internationale organisatie. Dat ga je zeker merken in deze functie. Zo wordt het betalingsverkeer verzorgd door de operationele hub in Ierland. Jij hebt daarin een coördinerende rol en schakelt veel met buitenlandse collega's.

 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3400-4800 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Werkervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur bij een servicer en/of geldverstrekker, Het beste voorbeeld hoe je met MS Excel werkt
 • Beschikbaarheid 32, 36, 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!