Bekijk actueel aanbod

Business intelligence analist (senior) bij Link Group

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €6000-7000 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo, Wo

Als Analist business intelligence weet je veel beter dan wij wat je allemaal doet. Maar welke context en uitdagingen je kunt verwachten van een groeiende servicer als Link Group? Dat kunnen we je wel vertellen!

Voor volledig end-to-end beheer van (hypothecaire) leningen ben je bij Link Group aan het juiste adres. Link Group bestaat uit de labels Nationaal Hypotheek Loket, FlexFront en Link Asset Services. Samen bieden ze complete hypothecaire outsourcing onder één dak. Van hypotheekacceptatie en (bijzonder) beheer van hypotheken voor geldverstrekkers tot serviceproviding voor het intermediair. 

Meer over Link Group
 • Als Analist business intelligence bij Link Group bouw je mee aan het succes van een groeiende end-to-end dienstverlener op het gebied van leningadministraties. Vooral door de slimste datarapportages en dashboards te bedenken en te bouwen. Daarvoor krijg je de beschikking tot een reeds gebouwd datawarehouse (ontwikkeld door het internationale bedrijfsonderdeel Empirics dat is gespecialiseerd in data-analyse en modelling), maar is er alle ruimte nieuwe datagedreven inzichten te ontdekken en op maat verder te ontwikkelen.

  Dat betekent dat er nog legio wensen en initiatieven mogelijk zijn op het gebied van business intelligence. Zowel voor de interne bedrijfsvoering (riskmanagement, accounting en operationeel management) als voor de dienstverlening aan geldverstrekkers (klanten). Naarmate deze dienstverlening evolueert en complexer wordt, wordt ook de behoefte aan data en inzicht steeds groter. Momenteel krijgen klanten dit inzicht middels periodieke en ad hoc rapportages. Op termijn bouw je mee aan een realtime klantportaal dat uit allerlei bronnen relevante data ontsluit over lopende hypotheken.

 • Vanzelfsprekend breng je alles wat je van een ervaren Business intelligence analist mag verwachten. Zo heb je kennis van en ervaring met Cloudservices als Azure en verschillende Microsoft tooling, zoals SQL Server (SSIS, SSAS, SSRS) en Power BI. Daarnaast herken je de context die we beschrijven. Je hebt dit al eens meegemaakt in de financiële dienstverlening en specifiek gericht op hypotheekprocessen. Qua vaardigheden is je communicatief vermogen essentieel. Juist omdat je hoogstwaarschijnlijk de meest ervaren persoon bent in dit vakgebied, maak je complexe materie begrijpelijk en relevant. Je bent er niet om kennis te spuien, maar vooral te werken aan oplossingen.

  Daarnaast breng je vooral senioriteit in door ondernemend te zijn en eigen initiatief te nemen. Juist strategisch inzicht is van harte welkom. Jij herkent mogelijkheden al voordat ze voor een ander duidelijk zijn en vertaalt dit naar korte termijn acties. Je voelt je helemaal thuis als je op een projectmatige manier mag denken en handelen. In ruil voor die verantwoordelijkheid krijg je alle vrijheid om creatief te zijn en een leidende pioniersrol te pakken op het gebied van business intelligence.

 • Zoals gezegd is het BI-team van Link Group in opbouw. Jij sluit hier als senior bij aan. Momenteel richt een projectteam met ervaren (interim) specialisten (zo’n 8 collega’s) zich op de ontwikkeling van BI. Daarnaast zijn er 2 vaste collega’s gericht op data-analyse en rapportages waar je vooral mee zult samenwerken. Het is de bedoeling dat jullie samen bouwen aan een BI-team dat op lange termijn aan de gehele organisatie waarde toevoegt.

 • Bij het aangaan van een hypotheek komt behoorlijk wat kijken. Laat staan bij het accepteren en beheren daarvan. Om een hypotheek te accepteren en beheren wordt data verzameld over de consument, een of meerdere onderpanden en de lening zelf. Dat is logisch als je wettelijk moet kunnen verantwoorden dat iemands kredietwaardigheid overeenkomt de verstrekte hypothecaire lening. Deze data wordt ontsloten uit allerlei verschillende bronnen, zoals werkgeversverklaringen en arbeidsovereenkomsten, BKR-registraties, kadastrale gegevens, jaarstukken van ondernemers, taxatierapporten enzovoort. Ook tijdens de beheerfase van een hypotheek is inzicht in gegevens van belang, denk aan financiële gegevens zoals binnengekomen rentes en aflossingen of potentiele achterstanden hierop. Zowel op granulair enkel hypotheekniveau, als op het totale portfolioniveau.

 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €6000-7000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Diploma Hbo, Wo
 • Kennis en ervaring Kennis en ervaring Ruime werkervaring als Business intelligence analist bij voorkeur in de hypothekenbranche of financiële dienstverlening
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!