Bekijk actueel aanbod

Teamleider mid office hypotheken bij Nationaal Hypotheek Loket

  • Maarssen
  • Hypotheken
  • €4000-5500 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • Vaste vacature
  • Hbo

Meebouwen aan dé hypotheekservicer van Nederland? Lijkt het je een uitdaging het beste end-to-end hypotheek servicing platform verder te helpen ontwikkelen? Nationaal Hypotheek Loket (onderdeel van Link Group) groeit en zoekt een nieuwe Teamleider op de mid office!

Nationaal Hypotheek Loket is het antwoord voor geldverstrekkers die het complexe acceptatieproces willen outsourcen. Hier vind je hypotheekexperts die daar heel goed in zijn en alles weten van de ruim 16 geldverstrekkers (volmacht) waarmee wordt samengewerkt. Namens geldverstrekkers worden rente-aanbiedingen uitgebracht en hypotheekaanvragen beoordeeld.

Nationaal Hypotheek Loket is samen met FlexFront en Link Asset Services onderdeel van Link Group. Samen bieden ze complete hypothecaire outsourcing onder één dak.

Meer over NHL
 • Jij gaat in deze rol leidinggeven aan echte experts als het gaat om hypotheekacceptatie en beheersing van risico’s. Ruim 70 collega’s verrichten het eerste akkoord voor hypotheekaanvragen die dagelijks binnenkomen vanuit het intermediair en de adviseurs (de klantgroep die bediend wordt door het label FlexFront). Elk individu beoordeelt zelfstandig een vastgesteld aantal hypotheekdossiers per dag. Hoofdvraag: is het een verantwoord risico deze hypotheek te verstrekken en hoe kunnen wij onze klant helpen?

  Als Teamleider help jij gemiddeld 20 collega’s dagelijks het beste uit zichzelf te halen. Dat begint veelal bij het faciliteren van duidelijkheid, structuur en natuurlijk dagstarts die enthousiasmeren. Door goed te forecasten weet je precies hoeveel werk er aan komt, verdeel je het werk en plan je de daarvoor benodigde capaciteit. Het werkaanbod kan in de wereld van hypotheekacceptatie behoorlijk fluctueren, omdat werk afhangt van het beschikbare kapitaal vanuit geldverstrekkers en de staat van de hypotheekmarkt. Met de geldverstrekkers zijn duidelijk service level afspraken gemaakt die behaald moeten worden. Juist ook op de drukste momenten. Jij kunt presteren onder druk van deze dagelijkse hectiek.

  Jij bewaakt de werkafspraken en biedt begeleiding op het moment dat het nodig is. De collega’s met wie je werkt zijn echte vakspecialisten die hard werken voor een tevreden klant. Dagelijks komen er uitdagingen voorbij die jij gaat oplossen met hetzelfde doel, een tevreden klant. Natuurlijk sta jij voor je collega’s, maar tegelijkertijd verlies je de organisatiedoelen niet uit het oog. Je overziet de korte én de lange termijn en durft keuzes te maken. Ook ben jij het aanspreekpunt voor geldverstrekkers voor het bespreken van de resultaten, escalatiedossiers en operationele projecten.

 • Hypotheekacceptatie is een strak geregisseerd proces waar een balans gevonden moet worden tussen de hoogste klanttevredenheid en het meest efficiënte proces, maar waar het laatste over het algemeen leidt tot het eerste. Je bent dus thuis in een procesgerichte omgeving waar termen als doorlooptijden, rappels, conversies, first time right percentages en datakwaliteit dagelijkse kost zijn. Zeker voor jou als Teamleider. Je bent ook continue bezig met het verbeteren van het proces.

  Daarnaast heb je natuurlijk het menselijke aspect en de samenwerking met en tussen je teamleden. Je faciliteert in de ruimte en middelen die men nodig heeft het werk goed te doen en zich gelukkig te voelen in het werk dat ze doen. Tegelijkertijd vertegenwoordig je de directie op een meer operationeel niveau en weet je precies waar het beter kan. Ook als dit om je teamleden gaat. Juist die balans tussen de dagelijkse operatie en waar je als organisatie op langere termijn naartoe kunt groeien, maakt de rol uitdagend.

  Omdat je veel vrijheid en vertrouwen krijgt is je communicatie essentieel. Je zoekt uit jezelf geregeld het contact met je collega’s en je manager en stemt af wat je ideeën en plannen zijn. Overtuigen op basis van de inhoud kun je. Daarbij helpt een gestructureerde manier van werken. Als jij namelijk weet waar je het over hebt en het overzicht houdt over wat je doet, dan heb je al gauw aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.

 • Het team van hypotheekacceptanten op de Mid Office is dit jaar verder gegroeid tot ruim 70 collega’s. Er worden honderden dossiers per dag behandeld. Honderden kansen per dag om de beste service aan adviseurs en geldverstrekkers te bieden! Het gehele team van hypotheekacceptanten is opgedeeld in 4 teams die zich elk specialiseren in verschillende geldverstrekkers. Elk subteam wordt aangevoerd door een Teamleider. Om fluctuatie goed op te vangen is er ook nog een team dat zich flexibel inzet waar piekdrukte is.

 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €4000-5500 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE abonnement
 • Thuiswerken Thuiswerken, Overwerken tegen 125-150% salaris
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-hypothecair krediet
 • Kennis en ervaring Werkervaring in de hypothecaire sector in een vergelijkbare leidinggevende rol
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!