Als letselschadebehandelaar help je mensen die een ongeval hebben meegemaakt met letsel als gevolg. Belangrijk werk. Wij zijn verbinders tussen letselschadebehandelaars en de organisaties waar zij werken. Iets voor jou?

Bekijk alle vacatures
Klik voor de volledige video

Ben je aan het oriënteren en wil je (nog) niet solliciteren? Ook dan mag je contact met mij opnemen.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist

Stuur whatsapp-bericht
kleurblokmetafbeeldinglbu-contentblok
Icoon - Detachering (75px)

De volgende stap als letselschadebehandelaar zet je via Rochewood een stuk sneller. Dankzij ons netwerk krijgen wij je aan de juiste tafels en krijg je de kans uitdagend werk te doen. Daarnaast maken wij werk van jouw ontwikkeling door te investeren in nuttige vakopleidingen.

Icoon - Recruitmentmarketing (75px)

Geregeld helpen wij onze opdrachtgevers met het werven van vaste collega’s. Vacatures als letselschadebehandelaar vind je voornamelijk bij verzekeraars en belangenbehartigerskantoren. We geven je een eerlijk beeld in onze vacatureteksten. Daarbij profiteer je van onze persoonlijke begeleiding in de sollicitatieprocedure.

Icoon - Expertise (75px)

Projectmatig op je best? Ook als freelancer ben je bij ons aan het juiste adres. Geregeld stellen we interim-opdrachten beschikbaar bij de verzekeraars, expertisebureaus en belangenbehartigers . Ook voor jou kunnen wij de ideale schakel zijn tussen dat wat je het best kan en de opdracht die daarbij past.

De waarde van werk is voor iedereen anders. Wat is voor jou belangrijk? Als werkgever en bemiddelaar voor specialisten en wervingspartner voor organisaties in de financiële wereld, is die vraag precies waar ons werk om draait. Jij kunt, net als meer dan 120 collega's en samenwerkende freelancers, aan de slag bij meer dan 35 verschillende opdrachtgevers in Nederland. Dankzij onze persoonlijke aanpak weet je wat je kunt verwachten van werk,  haal je voldoening uit wat je doet en zet je de stappen die je graag wilt zetten.

teamletsel

Letselschade is vanwege de complexiteit een gewild vakgebied, maar niet voor iedereen weggelegd. Ons team begrijpt dat als een geen ander en begeleid je op een betrokken en persoonlijke manier. Of je nu bij de verzekeraar werkt, de overstapt maakt naar belangenbehartiging of overweegt freelancer te worden, wij helpen je.

Collega's

  • Lysanne (recruitmentspecialist)
  • Lennard (managing partner)
  • Daphne (consultant)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Lysanne: 06 - 12 75 42 85

Ontmoet het team

Als letselschadebehandelaar kun je via Rochewood aan de slag bij verzekeraars, expertisebureaus en belangenbehartigers.

Opdrachten bij verzekeraars
Werk je bij een verzekeraar, dan werk je aan de ‘WA-kant’ van het vak. Oftewel de kant waar aanspraak gemaakt wordt op een verzekering en je de wettelijke aansprakelijkheid toetst. Je beantwoordt de vraag of en hoe de verzekering de letselschade die is geleden daadwerkelijk dekt. Je beheert dus ook de portemonnee van de verzekeraar.

Opdrachten bij expertisebureaus
Verzekeraars kunnen expertisebureaus invliegen om te helpen met het behandelen van de letselschadedossiers. Meestal doet men dit als er simpelweg te veel werk te doen is of er tijdelijk te weinig personeel beschikbaar is. Expertisebureaus werken dan in naam van de verzekeraar. 

Opdrachten bij belangenbehartigers
Werk je bij een belangenbehartigerskantoor of bij een (letselschade)advocatenkantoor, dan behartig je de belangen van een slachtoffer om aansprakelijkheid te bepalen en de letselschadevergoeding te claimen.

  • Een ongeluk zit in een klein hoekje. Overkomt je iets waar bij je letselschade oploopt, zoals een whiplash na een kopstaartbotsing of een gebroken been na een bedrijfsongeval? Dan is de kans groot dat je in contact komt met een letselschadebehandelaar. Iemand die jouw letselschadeclaim in behandeling neemt, de situatie en aansprakelijkheid beoordeelt en bepaalt of en hoe er wordt uitgekeerd.

    Dat is overigens niet altijd alleen maar een schadevergoeding. Ook huishoudelijke hulp, opvang van inkomensverlies en het alvast beschikbaar stellen van geld voor fysiotherapie op korte termijn zijn oplossingen die kunnen bijdragen aan herstel van letsel. Uiteindelijk is iedereen er immers bij gebaat dat herstel zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. Als letselschadebehandelaar heb je de vrijheid op creatieve manier na te denken over oplossingen die hieraan bijdragen.

  • Letselschadebehandeling is een complex vakgebied wat minimaal op hbo-niveau wordt beoefend. Als je bent afgestudeerd in rechten, zowel hbo als wo-niveau, dan kun je via een traineeship letselschadehandelaar worden. Ook kun je via een advocatenkantoor doorstromen naar een rol als belangenhartiger in letselschade. Vaker zie je mensen met de nodige werkervaring als bijvoorbeeld materieel schadebehandelaar de overstap maken naar letselschadebehandeling bij een verzekeraar. Daarnaast zie je soms ook letselschadebehandelaars overstappen van de verzekeraar naar de belangenbehartiging en vice versa.

    Via Rochewood kun je gedetacheerd ervaring opdoen als letselschadebehandelaar en de nodige vakopleidingen en leergangen volgen. Zo zet je stapsgewijs de nodige stappen om met vertrouwen als letselschadebehandelaar aan de slag te gaan.

    • Als letselschadebehandelaar verdien je gemiddeld €3000 als starter (licht letsel) tot wel €5500 als ervaren letselschadebehandelaar (zwaar letsel)
    • Als freelance letselschadebehandelaar kun je een tarief hanteren van €50 tot soms €90 per uur.

    Wat je precies verdient als letselschadebehandelaar hangt af van de omgeving waar je werkt, je ervaringen en opleidingen en natuurlijk je eigen onderhandelingsvaardigheid. Hoe zwaardere letselschade je aankunt, hoe hoger je salaris is. Daarnaast is het moeilijk om online een eenduidig antwoord te vinden en noemt niet elke organisatie salarissen in vacatures.

  • Juridische affiniteit en kennis van verzekeringen is een must om als letselschadebehandelaar te werken. Echter, het vak is eigenlijk een verrassend ‘menselijk’ beroep. Puur en alleen juridische en feitelijke kennis is zeker niet genoeg. Je hebt namelijk te maken met mensen die hele vervelende dingen zijn overkomen. Dus ook met emoties die hierbij horen. Hier goed mee omgaan vraagt veel van je empathisch en communicatief vermogen en natuurlijk het nodige geduld. Verder ben je heel goed in staat hoofd van bijzaken te onderscheiden, details op te merken en besluiten te nemen.

  • We horen dat vooral het belang, het menselijke contact en de inhoudelijke complexiteit mensen aanspreekt. Wat je doet, doet ertoe. Daarnaast is het een uitdaging dat je met verschillende belangen te maken hebt. Je werkt voor mensen die letselschade hebben opgelopen, maar ook voor de verzekeraar bij wie dezelfde persoon dus verzekerd is. Hoe houd jij die belangen zorgvuldig in balans?

    De letselschades die je tegenkomt komen vooral voort uit verkeersongevallen. Inhoudelijk krijg je veel te maken met aansprakelijkheidsrecht en bepaal je de aansprakelijkheid. Wie is er in welke mate aansprakelijk en wat betekent dit voor alle betrokken partijen? Besluit je met het oog op herstel en revalidatie in de toekomst om alvast een bedrag uit te keren en/of te reserveren en op basis waarvan neem je dit besluit? Hoe ga je dit overbrengen op de verzekerde cliënt? En wat als de boodschap minder positief is?

    Het zelfstandig bepalen, beoordelen en het juiste besluiten is precies wat je gaat leren. Inhoudelijk, maar net zo goed op het gebied van competenties. Empathisch, analytisch inzicht, omgaan met weerstand, duidelijke communicatie, verwachtingen managen en besluitvaardig zijn. Allemaal vaardigheden die je ergens al in je hebt, maar in deze baan verder gaat ontwikkelen.

Bekijk vacatures