Als schadebehandelaar help je mensen die materiële schade hebben opgelopen. Blikschade aan de auto, een ingestort huis tot zoekgeraakte bagage. Je bent hoe dan ook belangrijk voor de ander. Wij zijn verbinders tussen jou als schadebehandelaar en de organisatie waar je graag wilt werken. Iets voor jou?

Bekijk alle vacatures
Klik voor de volledige video

Ben je aan het oriënteren en wil je (nog) niet solliciteren? Ook dan mag je contact met mij opnemen.

Lysanne Burgmeijer
Recruitmentspecialist

Stuur whatsapp-bericht
kleurblokmetafbeeldinglbu-contentblok
Icoon - Detachering (75px)

De volgende stap als schadebehandelaar zet je via Rochewood een stuk sneller. Je komt aan de juiste tafels te zitten, krijgt de kans uitdagend werk te doen en ervaart verschillende organisaties van dichtbij. Daarnaast ontwikkel je je sneller, omdat we maar wat graag investeren in nuttige vakopleidingen.

Icoon - Recruitmentmarketing (75px)

Geregeld helpen wij onze opdrachtgevers met het werven van vaste collega’s. Vaste schadebehandelaar vacatures vind je bij ons vooral bij verzekeraars en tussenpersonen. Niet alleen profiteer je van onze transparante en eerlijke vacatures, maar ook persoonlijke begeleiding in de sollicitatieprocedure kun je standaard van ons verwachten.

Icoon - Expertise (75px)

Projectmatig op je best? Ook als freelancer ben je bij ons aan het juiste adres. Geregeld stellen we interim-opdrachten beschikbaar bij de grote verzekeraars in Nederland. Ook voor jou kunnen wij de ideale schakel zijn tussen dat wat je het best kan en de opdracht die daarbij past.

De waarde van werk is voor iedereen anders. Wat is voor jou belangrijk? Als werkgever en bemiddelaar voor specialisten en wervingspartner voor organisaties in de financiële wereld, is die vraag precies waar ons werk om draait. Jij kunt, net als meer dan 120 collega's en samenwerkende freelancers, aan de slag bij meer dan 35 verschillende opdrachtgevers in Nederland. Dankzij onze persoonlijke aanpak weet je wat je kunt verwachten van werk,  haal je voldoening uit wat je doet en zet je de stappen die je graag wilt zetten.

teamschadebehandeling

Verzekeringen zijn voor ons, net als voor jou, gesneden koek. Sterker nog, we zijn zelfs in dit vakgebied begonnen. Of je nu werkt als acceptant, schadebehandelaar of adviseur, je kunt vertrouwen op een team dat jou op een persoonlijke en betrokken manier begeleid.

Collega's

  • Lennard (managing partner)
  • Lysanne (recruitmentspecialist)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Lysanne: 06 - 12 75 42 85

Ontmoet het team

Als schadebehandelaar kun je via Rochewood aan de slag bij verzekeraars, expertisebureaus, verzekeringsmakelaars en tussenpersonen.

Opdrachten bij verzekeraars en verzekeringsmakelaaars
Binnen verzekeraars is het werk meestal opgesplitst in frontoffice en backoffice. Het eerste is veel klantcontact en nadruk op first-time-fix (gelijk regelen), het ander zijn complexere en langer lopende schadegevallen. Is een verzekeringsrisico te groot om onder te brengen bij één verzekeraar, dan wordt deze op de beurs gebracht. Verschillende verzekeraars kunnen dit risico vervolgens gedeeld op zich nemen. Gebeurt dit niet, dan spreek je van provinciale distributie. Dit is geschikt voor kleinere risico’s die particulieren en (mkb-) bedrijven willen verzekeren en prima bij één verzekeraar kunnen worden ondergebracht.                            

Opdrachten bij tussenpersonen
Tussenpersonen zijn voor verzekeraars een distributiekanaal. Als schadebehandelaar kun je bij deze tussenpersonen schades provinciaal of vanuit volmacht behandelen. Dit hangt af van de afspraken tussen tussenpersonen en verzekeraars. Ligt acceptatie, schadebehandeling en polismaak bij de verzekeraar, dan spreek je van provinciaal. Ligt dit bij de tussenpersoon, dan spreek je van volmacht. Voor een schadebehandelaar is dit belangrijk omdat je werk sterk kan verschillen. Werk je provinciaal dan begeleid je de klant in het schadeproces richting de verzekeraar. Je behandelt de schade zelf niet. Werk je in volmacht dan ben je namens de verzekeraar gemachtigd de schade zelf te behandelen.

  • Voor bijna elk risico op schade is er wel een verzekering bedacht om de gevolgen op te vangen. Een autoverzekering voor dat paaltje dat je net niet hebt gezien bij het achteruitrijden, een uitgebreidere opstalverzekering voor het geval die gloednieuwe zonnepanelen brand veroorzaken en een reisverzekering voor verloren bagage om er maar een paar te noemen.

    Heb je pech en dien je een schadeclaim in, dan kom je in contact met een schadebehandelaar. De persoon die de schadeclaim en situatie beoordeelt en bepaalt of en hoe er uitgekeerd wordt. Een schadebehandelaar is dus betrokken vanaf het moment dat een schade wordt gemeld en zet de procedure in gang. Eventueel met een schade-uitkering als vervolg. De schadebehandelaar beheert dus de portemonnee van de verzekeraar.

    Afhankelijk van de type schade en situatie kan de schadebehandelaar zelfstandig beoordelen wat er is gebeurd en wat er onder de dekking van de verzekering valt. Is dit lastiger vast te stellen, dan wordt er een schade-expert ingeschakeld die de schade ter plekke beoordeelt. Je ziet dit vooral als het om technische ingewikkelde of forse schades gaat. Een ander belangrijk aspect dat je als schadebehandelaar beoordeelt is de aansprakelijkheid. Wie is er verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schade? En kan dit worden verhaald? Tot slot wordt verzekeringsfraude meestal gepleegd op het moment dat een schade gemeld wordt.

  • Er is niet één vaste route naar het werken als schadebehandelaar. De een begint ermee als bijbaantje tijdens de studie, de ander heeft ooit zelf schade geelden en is geïnspireerd geraakt door een hulpvaardige schadebehandelaar. Begin je net in het vak, dan start je meestal in het particulier segment. Je behandelt dan eenvoudigere schades aan de woning en reisschades, zoals zoekgeraakte bagage. Meestal zijn alle particuliere producten in één rol gevat. In het zakelijk segment zijn de te verzekeren bedragen vaak hoger, de belangen groter en de schades daarmee complexer. Daarom is een stap naar zakelijk een mooi vervolg op werkervaring in het particuliere segment, hoewel je via een startersbaan met een hbo-diploma ook gelijk op zakelijk kunt beginnen. 

    Via Rochewood kun j,e zowel in het particulier als zakelijk segment, gedetacheerd ervaring opdoen als schadebehandelaar en vakopleidingen volgen. Zo zet je stapsgewijs de nodige stappen om echt een specialist te worden in het vakgebied.

    • Als particulier schadebehandelaar verdien je gemiddeld €2500 als starter tot wel €3500 als ervaren schadebehandelaar.
    • Als zakelijk schadebehandelaar verdien je gemiddeld tussen de €3000 tot wel €6500 als ervaren schadebehandelaar.
    • Als freelance schadebehandelaar kun je een tarief hanteren van €50 tot €60 per uur.

    Wat je precies verdient als schadebehandelaar hangt af van de omgeving waar je werkt, je ervaringen en opleidingen en natuurlijk je eigen onderhandelingsvaardigheid. Daarnaast is het moeilijk om online een eenduidig antwoord te vinden en noemt niet elke organisatie salarissen in vacatures.

  • Om schades juist te beoordelen is objectiviteit essentieel. Net als hoofd van bijzaken kunnen onderscheiden en onderbouwd besluiten nemen. Maar hoe combineer je dat met de emotie van de verzekerde klant die je spreekt? Schade is immers per definitie een vervelende situatie! Precies die balans tussen empathisch vermogen, geduld en besluitvaardigheid weet een goede schadebehandelaar te bewaren. Daardoor weet je ook een mindere boodschap onderbouwd over te brengen en begrip van je klant te behouden.

  • Vooral als de mix van beoordelen, besluiten en overbrengen je aanspreekt, ga je het werken als schadebehandelaar waarderen. Het vak bevat juridische inhoud, vooral op het gebied van aansprakelijkheid. Ook is het een vak waar je mensen kunt helpen. Ze bellen je niet voor niets! Jij vindt het dus leuk in dossiers en materie als polisvoorwaarden te duiken en te onderzoeken wat je kan betekenen voor de klant.

Bekijk alle vacatures