Bekijk actueel aanbod

Casemanager WGA

  • Rotterdam
  • Sociale zekerheid
  • €4000 - 4750 (40 uur)
  • 32, 36 of 40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Hbo, Wo

Wij willen jou in ons team! In deze vacature lees je wat je van ons als werkgever kunt verwachten, vind je voorbeelden van de diverse opdrachten die je kunt gaan doen en ontdek je waarom detachering bij jou past. Verken verder vooral de website voor meer informatie. Veel succes met solliciteren!

Wij bouwen aan carrières in de financiële dienstverlening. Steeds meer mensen kiezen ervoor dat samen met ons te doen. Ook als je al weet wat je goed kunt en de nodige ervaring brengt. Jij krijgt de kans nieuwe omgevingen te ontdekken, je kennis en netwerk flink uit te bereiden en je verder te ontwikkelen in jouw specialisme. Terwijl je uitblinkt bij onze opdrachtgevers profiteer je van goed werkgeverschap, zoals een contract dat vertrouwen uitspreekt, personaliseerbare arbeidsvoorwaarden en vakopleidingen waar je echt wat aan hebt.

Ontdek Rochewood
 • Context
  Willis Towers Watson heeft de afgelopen jaren werk gemaakt van gezondheid, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Hierdoor is de organisatie hard gegroeid in deze markt. Ook afgelopen jaar wisten veel nieuwe klanten hun weg naar de consultant te vinden. Dit betekent dat ruimte is voor een nieuwe collega op de afdeling Risk Management, waar de casemanagers toe behoren. Ook tot het moment dat deze persoon is gevonden, kunnen de collega’s wel een extra handje gebruiken. Daarom word jij ingevlogen om te ondersteunen in de reguliere caseload.

  Werkzaamheden
  Je bent werkzaam op zowel dossier- als organisatieniveau. De nadruk ligt daarbij op de re-integratiebegeleiding van (ex-)werknemers en schadelastbeheersing. Met dat laatste wordt bedoeld dat je arbeidspotentieel benut en bijvoorbeeld ook bezwaar aantekent bij het UWV als dat nodig is. Verder denk je na over mogelijke interventies aan de hand van kosten-batenanalyses. Vanaf week 26 ben je betrokken bij de re-integratie van uitgevallen medewerkers en je hebt ieder kwartaal dossieroverleg met jouw klanten. Zo’n overleg kan overigens deels in het Engels zijn, want Willis bedient met name multinationals.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA
 • Context
  Mercer is onderdeel van Marsh, een verzekeringsmakelaar die vooral multinationals bedient. De Mercer-tak omvat alles op het gebied van verzekeringen voor mensen. In dit kader helpt de organisatie klanten grip te krijgen op de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Eindverantwoordelijk hiervoor zijn de casemanagers die werkzaam zijn op het kantoor te Rotterdam. Onlangs heeft een van hen afscheid genomen. Tot het moment dat deze persoon is vervangen door een nieuwe vaste collega, kom jij het team ondersteunen.

  Werkzaamheden
  Het vertrek van een collega is vervelend, maar ook een moment om werkprocessen tegen het licht te houden. Deze ‘kans’ wordt daarom aangewend om de dienstverlening namens verzekeraars bij één Casemanager onder te brengen. Als verzekeringsmakelaar heeft Mercer immers afspraken met de partijen waar zij klanten onderbrengen. Dit betekent bijvoorbeeld dat jouw eerste contact met klanten afhankelijk van de verzekering die zij hebben, plaatsvindt in week 13, 26 of 42 van de verzuimperiode. Je adviseert over interventiemogelijkheden en informeert over mogelijke kosten. Daarnaast rapporteer je aan de verzekeraar. Je bent dus werkzaam in diverse systemen en dat is best een uitdaging. Bovendien heb je met name contact met multinationals, wat betekent dat je soms (in het Engels) moet toelichten hoe sociale zekerheid in Nederland is ingericht.

  Specialisme

  • Casemanagement WGA
 • Context
  ArboNed is een bekende arbodienstverlener die zowel eigen dienstverlening biedt, als ook namens verzekeraars als Nationale Nederlanden, a.s.r. en De Goudse werkzaam is. Dit laatste bedrijfsonderdeel, de divisie Verzekerd, is de tak die het hardst groeit. Momenteel geldt dat met name voor de afdeling Volmachten, waar klanten via het intermediair hun verzekeringen bij diverse maatschappijen hebben ondergebracht. Omdat verzuimbegeleiding in dit kader wordt gezien als het meest complex, is jouw expertise benodigd op het moment dat de groei maakt dat de reguliere caseload onder druk komt te staan.

  Werkzaamheden
  Je krijgt in de regel te maken met mkb-organisaties die van jou meer vragen dan enkel advies op dossierniveau. Natuurlijk is sprake van een verzuimsituatie, waarin je als Casemanager op inzetbaarheid en schadelastbeheersing stuurt. Echter wordt ook van je verwacht dat je de positie van de ondernemer die jouw hulp inschakelt, snapt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met tandartsen en apothekersassistenten, maar ook met bakkers en slagers. Bij die laatste groep geldt dat bij arbeidsongeschiktheid vaak weinig kansen zijn op passend werk en deelherstel. Creatief zijn en weten waar je wel of geen invloed op kunt uitoefenen, is dus belangrijk in jouw opdracht bij ArboNed. Je werkt onder taakdelegatie van de bedrijfsarts.

  Specialismen

  • Casemanagement Wet Verbetering Poortwachter
  • Taakdelegatie

Wij bieden een stevig fundament en hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd aan opdrachtgevers waar jij kunt werken. Zo combineer je de voordelen van één werkgever met afwisseling en krijg je alle ruimte vooral te doen waar je goed in bent.

Ontdek detachering
Widget - Detachering (4 kolommen)
Widget: Blog

Matthew blogt over zijn ervaringen in de wereld van Casemanagers. Na eerdere edities over het belang van een goede regisseur, de kansen van taakdelegatie en het kiezen van de juiste specialist, de vierde in deze serie: Zonder plan kom je nergens.

Lees zijn blog
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €4000 - 4750 (40 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Vakantie 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld + vakantiedagen bijkopen of verkopen
 • Opleidingen Jaarlijks tot €500 vrij te besteden voor jouw duurzame inzetbaarheid
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE via Hoffelijk Financieel
 • Masterclasses en vitaliteit Jaarlijks evenementen en kennissessies met collega's
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Register casemanager (RCCM/RCM/RCMC)
 • Kennis en ervaring Werkervaring als Casemanager mét het specialisme WGA
 • Beschikbaarheid 32, 36 of 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Lysanne Burgmeijer
Recruiter
t
06 12 75 42 85
e
l.burgmeijer@rochewood.nl