Als casemanager ondersteun je mensen en organisaties die te maken hebben met verzuim. Een boeiend vak dat continu in beweging is. Wij zijn verbinders tussen jou als casemanager en de organisatie waar je graag wilt werken. Iets voor jou?

Bekijk alle vacatures
Klik voor de volledige video

Ben je aan het oriënteren en wil je (nog) niet solliciteren? Ook dan mag je contact met mij opnemen.

Lindsay Scheerder
Recruitmentspecialist

Stuur whatsapp-bericht
Lindsay en Matthew
casemanager-detachering-vacatures

De volgende stap als casemanager zet je via Rochewood een stuk sneller. Je komt aan de juiste tafels te zitten, krijgt de kans uitdagend werk te doen en ervaart verschillende organisaties van dichtbij. Daarnaast ontwikkel je je sneller, omdat we maar wat graag investeren in nuttige vakopleidingen.

casemanager-recruitmentmarketing-vacatures

Geregeld helpen wij onze opdrachtgevers met het werven van vaste collega's. Bij ons vind je vooral vaste casemanager vacatures bij verzekeraars en arbodienstverleners. Daarbij profiteer je van onze transparante en eerlijke vacatures en persoonlijke begeleiding in de sollicitatieprocedure.

casemanager-expertise-vacatures

Ons collectief Samen Zelfstandig biedt freelancers een uniek platform en organisaties expertise wanneer ze kampen met complexe verzuimproblematiek. Door samen te werken vergroten we elkaars netwerk, delen we kennis en ervaringen en brengen we het vak naar een hoger niveau.

De waarde van werk is voor iedereen anders. Wat is voor jou belangrijk? Als werkgever en bemiddelaar voor specialisten en wervingspartner voor organisaties in de financiële wereld, is die vraag precies waar ons werk om draait. Jij kunt, net als meer dan 120 collega's en samenwerkende freelancers, aan de slag bij meer dan 35 verschillende opdrachtgevers in Nederland. Dankzij onze persoonlijke aanpak weet je wat je kunt verwachten van werk,  haal je voldoening uit wat je doet en zet je de stappen die je graag wilt zetten.
 

werken-als-casemanager

Sociale zekerheid is voor ons een groeiend vakgebied waar we steeds meer collega’s en partners in weten aan te trekken. Waar je ook werkt, je kunt vertrouwen op een team dat jou op een persoonlijke en betrokken manier begeleid.

Collega's

  • Matthew (consultant)
  • Lindsay (recruitmentspecialist)
  • Lysanne (recruitmentspecialist)
  • Dennis (managing partner)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Lindsay: 06 - 26 72 31 19

Ontmoet het team

Rochewood biedt diverse casemanager vacatures bij verschillende organisaties, waaronder arbodiensten, verzekeraars, adviesbureaus en zelfs inhouse als de organisatie groot genoeg is of verzuim echt problematisch is.

Opdrachten bij verzekeraars
Je zou je werk als casemanager bij een verzekeraar gerust claimbehandeling kunnen noemen. Je helpt verzekerde klanten, in dit geval bedrijven, met de begeleiding van verzuim- en re-integratie. Schadebelastbeheersing is daarin belangrijk: hoe sneller een medewerker terugkeert in werk, hoe minder uitgekeerd hoeft te worden. Je overziet dit proces en adviseert bepaalde interventies voor rekening van de verzekeraar.

Opdrachten bij arbodienstverleners
Bij arbodienstverleners neem je als casemanager in feite het werk uit handen van de werkgever. Dit zijn meestal mkb-organisaties die zelf niet weten wat zij aan moeten met een verzuimende medewerker. Je adviseert over de te nemen stappen en regelt vervolgens ook dat deze gezet worden. 

Opdrachten inhouse
Werk je inhouse, dan werk je veelal bij grotere organisaties die intern een casemanager aanstellen. Dat kan zij om tijdelijk de verzuimbegeleiding van eigen medewerkers te verzorgen of om de overgang naar een nieuwe arbodienst te begeleiden.
 

  • Een casemanager staat als specialist centraal tussen alle partijen die betrokken zijn bij verzuim, zoals de medewerker zelf de werkgever, arbodienst, verzekeraar, bedrijfsarts en het UWV. De casemanager begeleidt het verzuim- en re-integratieproces. Daarin ziet de casemanager erop toe dat zowel de werknemer als werkgever voldoet aan alle wettelijke verplichtingen die de Wet verbetering poortwachter toeschrijft en het verzuimdossier klopt.

  • Iedereen mag zich casemanager noemen, want de functienaam zelf is niet beschermd. Wil je echt aan de slag als casemanager, dan zijn opleidingen en ervaringen onmisbaar. Zo biedt de opleiding Regie op Verzuim een goede basis. Daarnaast zijn er twee registers als je verder wilt specialiseren en certificeren: RnVC en RSC. In de praktijk zie je geregeld HR-medewerkers- en adviseurs zich specialiseren in verzuim en werken als casemanager. Ook vanuit de verzekeringswereld kun je aan de slag als casemanager. Zo is werkervaring als schadebehandelaar of claimbehandelaar inkomen een mooi voorland om uiteindelijk als casemanager te kunnen werken.

    Via Rochewood kun je gedetacheerd ervaring opdoen als casemanager en vakopleidingen volgen. Zo zet je stapsgewijs de nodige stappen om echt als casemanager aan de slag te kunnen met verzuim. Bekijk hiervoor de vacatures casemanager.

    • Als casemanager verdien je gemiddeld €2500 als starter tot wel €5750 als ervaren casemanager.
    • Als freelance casemanager kun je een tarief hanteren van €60 tot wel €90 per uur.


    Jouw salaris als casemanager hangt af van de omgeving waar je werkt, je ervaringen en opleidingen en natuurlijk je eigen onderhandelingsvaardigheid. Daarnaast is het moeilijk om online een eenduidig antwoord te vinden en noemt niet elke organisatie salarissen in vacatures.

  • Casemanagement is mensenwerk. Communicatieve vaardigheden zijn dus ontzettend belangrijk. Als casemanager heb je zowel schriftelijk als mondeling contact met veel verschillende partijen en niveaus. Bij een arbodienst kan de casemanager bijvoorbeeld voor zowel notarissen als automonteurs actief zijn. En daarnaast is er het contact met de specialisten die betrokken zijn. Bovendien moet je in die communicatie ook nog de juiste toon weten aan te slaan: van inleven tot aanmoedigen of zelfs corrigeren. Andere belangrijk competenties zijn analytisch vermogen (de juiste gegevens uit een dossier of rapport weten te halen), oplossingsgericht denken (in mogelijkheden dus) en zorgvuldigheid in het vastleggen van alles wat je als casemanager doet.

Bekijk alle vacatures