Bekijk actueel aanbod

IT Business partner

  • Nieuwegein
  • Hypotheken
  • €6000-7000 (40 uur)
  • 40 uur
  • (On)bepaalde tijd, Freelance
  • Wo

Meebouwen aan een IT-organisatie in opkomst? Lijkt het je een uitdaging het beste end-to-end hypotheek servicing platform verder te ontwikkelen? Link Group groeit. Bouw jij mee?

Link Group bestaat uit drie bedrijven. Samen bieden ze complete hypothecaire outsourcing onder één dak FlexFront neemt van ruim 1200 samenwerkende advieskantoren en adviseurs de afwikkeling van hypotheekaanvragen en dossiers uit handen. Nationaal Hypotheek Loket en Link Asset Services hebben toegang tot 12 verschillende geldverstrekkers en verzorgen zowel hypotheekacceptatie als regulier en bijzonder beheer.

Meer over Link Group
 • Als IT Business Partner ben je binnen Link Group Nederland verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van alle IT-systemen die worden gebruikt. Samen met de directie en de centrale IT-afdeling van Link Group in Ierland, werk jij aan de strategie en geef jij dagelijks leiding aan een team van professionals om de juiste koers te varen. 

  Je bent verantwoordelijk voor de teams Change en Business Support. Er is de afgelopen jaren al een mooi IT-landschap neergezet, maar de komende jaren gaat er flink verder worden geïnvesteerd om de reputatie verder waar te maken. Link Group beschikt nu al over een hypermodern IT-platform waarmee ze hypotheekservicing bieden aan inmiddels 15 verschillende geldverstrekkers en ruim 1200 advieskantoren. Van hypotheekacceptatie tot hypotheekbeheer: alles is mogelijk onder één dak.

  Er is dankzij de overname door Link Group beschikking over de nodige middelen om echt door te ontwikkelen. Verwacht onderweg een hoop uitdagingen die typisch zijn in een snel veranderende omgeving. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de IT-strategie en architectuur, maar richt je ook op leveranciersmanagement, security en meer. Je bent voor leveranciers, klanten en al je collega’s echt een business partner. Je denkt vanuit verschillende perspectieven, onderhandelt met leveranciers en klanten over (prijs)afspraken en levertijden, houdt service level agreements in de gaten en zorgt ervoor dat alle ingezette middelen daadwerkelijk bijdragen aan het eindresultaat. Waar je aan werkt is overigens relatief kort cyclisch, waardoor je continu gericht werkt aan een op korte termijn op te leveren resultaat.

  Tot slot zijn de medewerkers met wie je werkt essentieel voor het gezamenlijke succes. Momenteel moet het team zich nog verder ontwikkelen naar één goed samenwerkend geheel. Je begeleidt je team naar het niveau dat daarvoor nodig is en hebt de vrijheid het team naar eigen inzicht verder te vormen. Op het gebied van HR kun je denken aan het maken en bewaken van werkafspraken, coachen, begeleiden, beoordelen en werven van nieuwe teamleden.

 • Wat jou gaat aanspreken in deze omgeving is op dit moment de schaal. De omgeving is dankzij de schaal wendbaarder dan je mogelijk gewend bent. Je stapt namelijk in op een moment dat er nog ontzettend veel bereikt kan worden en de middelen zijn daarvoor beschikbaar. Dat vraagt wel een bepaalde ondernemingsdrang en verantwoordelijkheidsgevoel. De welbekende prikkel opnieuw ergens aan te bouwen. Natuurlijk breng je aanvullend de nodige functionele IT-kennis voorzien van strategisch inzicht en de besluitvaardigheid om ook kleinere knopen door te hakken. Daarnaast heb je eerder bewezen een succesvol leidende rol te kunnen voeren in het bouwen van een IT-organisatie.

  Omdat je veel vrijheid en vertrouwen krijgt is je communicatie essentieel. Je zoekt uit jezelf geregeld het contact met je collega’s en directie en stemt af wat je plannen zijn. Overtuigen op basis van de inhoud kun je. Daarbij helpt een gestructureerde manier van werken. Als jij namelijk weet waar je het over hebt en het overzicht houdt over wat je doet, dan heb je al gauw aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.

 • Als IT Business partner ben je zichtbaar in alle lagen van de organisatie. Je begeleidt operationeel je team (nu 10 collega’s), werkt samen met projectteams, schakelt met klanten en leveranciers en het internationale IT-team van Link Group, rapporteert aan directie, bent lid van het managementteam én neemt deel aan het Change Advisory Board. Met wie je ook werkt, jij brengt visie en bevlogenheid op het gebied van IT- en changemanagement.

Link Group heeft ambitie! Er staat dit jaar een hoop op de planning waar jij mee aan de slag gaat, zoals:

 • Integratie met Link Group IT-platformen.
 • Verhuizing naar het nieuwe kantoor in Maarssen.
 • Vervanging van het workflow management systeem.
 • Implementatie van een nieuw Business Support servicing systeem.
Collega - Link - Gijs

''Wij combineren jong talent met kwaliteit en ervaring en een strategische visie die zich toespitst op optimale klanttevredenheid. Onze organisatie combineert de digitale ontwikkeling met logisch nadenken en dat samenspel geeft mij de energie om iedere dag verder te bouwen aan een innovatieve klantgerichte organisatie.''

Gijs - Directeur underwriting

 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €6000-7000 (40 uur)
 • Reiskostenvergoeding Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantie 26 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Diploma Wo
 • Kennis en ervaring Bewezen trackrecord als leidinggevende/projectmanager in een IT-omgeving, bij voorkeur kennis van financial servicing
 • Beschikbaarheid 40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Rick Riegen
Online recruitment marketeer
t
06 12 87 38 70
e
r.riegen@rochewood.nl