Bekijk actueel aanbod

Medewerker bijzonder beheer (senior)

  • Hypotheken
  • €3300-3900 (40 uur)
  • 32-40 uur
  • (On)bepaalde tijd
  • Mbo, Hbo

Overweeg je een stap naar bijzonder beheer? Dit is je kans! Juist als je al een tijdje in de hypothekenwereld werkt, maar eens de andere kant van het vak wilt ontdekken. 

Voor end-to-end hypothecair beheer ben je bij Link Asset Services aan het juiste adres. Voor Finqus (voormalig DSB) en NHG wordt bijzonder beheer verricht. Op het gebied van buy-to-let worden de verhuurhypotheken van Nestr, De Nederlandse en Casarion beheerd. Binnen Link Group valt er op dit gebied nog het meest te bouwen en ontwikkelen. Houd je van zo’n uitdaging? Dan zijn deze afdelingen voor jou interessant!

Meer over Link Asset Services
 • Als Medewerker beheer hypotheken bespreek en beheer je betalingsachterstanden op de hypotheek namens de geldverstrekker. In dit geval voor Finqus (voormalig DSB). Gemiddeld zijn de achterstanden zo 1 tot 2 maandtermijnen, maar er komen hoge uitschieters voor. Van de ruim 1700 dossiers krijg je een eigen groep klanten onder je hoede.

  Dagelijks ben je veel in contact met je klanten om de situatie te bespreken. Ook andere betrokken instanties, zoals bewindvoerders, schuldhulpverleners, accountants, tussenpersonen en advocaten spreek je geregeld. Op maandbasis ben je met zo’n 20 klanten intensief in contact. Dat kan iemand zijn die voor het eerst tegen een achterstand loopt, of iemand die al enige tijd in deze vervelende situatie zit. Vandaar de classificatie ‘early’ of ‘late’. Een ding hebben klanten gemeen: niemand kiest voor de gevolgen van financiële problemen. Dat vraagt inlevingsvermogen.

  Echter, tegelijkertijd ben je verantwoordelijk voor het afbouwen van de algehele betalingsachterstand. Dat is wat de geldverstrekkers jou toevertrouwen. Daarom breng je naast empathie ook een zakelijke blik. Je herkent patronen in gedrag en durft de consequenties van keuzes bespreekbaar te maken. Mensen zelf laten nadenken geeft immers meestal de grootste kans op een structurele oplossing.

 • Werken in bijzonder beheer kan best pittig zijn. Je bent veel in gesprek met mensen die in een vervelende situatie zijn beland en de vraag is hoe dat op te lossen is. Het antwoord is niet eenduidig en de oplossing kun je niet altijd bieden. Zoals gezegd combineer je inlevingsvermogen en geduld met een zakelijk instinct om samen met je klant tot werkbare oplossingen te komen. Je zou elk dossier als een business case op zich kunnen zien.

  In je communicatie ben je vooral duidelijk. Juist in deze fase zijn duidelijke afspraken en inzicht in de situatie ontzettend belangrijk. Daar vraag je altijd naar door. Hoewel de meeste klanten uit zichzelf contact zoeken, zal je te maken krijgen met emoties en weerstand. Tot slot is hypothecaire en fiscaal-juridische kennis onmisbaar. Want aan een hypotheek zit vaak veel meer gekoppeld, zoals overlijdensrisicoverzekeringen of een beleggingscomponent. Wat dacht je wat er speelt in geval van een echtscheiding? Dan is het ook voor de klant fijn dat je hier op niveau in mee kunt.

 • Samen met 8 collega’s beheer je zo’n 1700 lopende dossiers waar sprake is van een betalingsachterstand. Stuk voor stuk doorgewinterde collega’s maar bijna elk met een andere achtergrond. Het vak is namelijk geschikt voor mensen die al ervaring hebben in (bijzonder) beheer of hebben gewerkt in de schuldhulpverlening of incassowereld. Ook de makelaardij of financieel advies zien we als waardevolle ervaring voor dit team. Juist als je zoekt naar meer vrijheid en de ruimte buiten kaders te denken en handelen, zit je hier je goed op je plek.

Link Group bestaat uit drie bedrijven. Samen bieden ze complete hypothecaire outsourcing onder één dak FlexFront neemt van ruim 1600 samenwerkende advieskantoren en adviseurs de afwikkeling van hypotheekaanvragen en dossiers uit handen. Nationaal Hypotheek Loket en Link Asset Services hebben toegang tot 12 verschillende geldverstrekkers en verzorgen zowel hypotheekacceptatie als regulier en bijzonder beheer.

Meer over Link Group
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €3300-3900 (40 uur)
 • Mobiliteit Reiskostenvergoeding €0,19 p/km tot 90 kilometer per dag
 • Vakantiedagen 26 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Pensioen Pensioenregeling
 • Opleidingsbudget Wft-vermogen, Zakelijk inkomen bepalen
 • PA/PE en register certificering PA/PE abonnement
 • Diploma Mbo, Hbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-hypothecair krediet
 • Kennis en ervaring Werkervaring in bijzonder beheer, financieel advies, schuldhulpverlening of incasso en hypothecaire kennis
 • Beschikbaarheid 32-40 uur

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan op deze vacature! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv. Aan motivatiebrieven doen we niet meer, maar we zijn wel benieuwd naar jouw antwoorden op onze motivatievragen. Veel succes!

Rick Riegen
Online recruitment marketeer
t
06 12 87 38 70
e
r.riegen@rochewood.nl