Als acceptant beoordeel je allerlei complexe risico’s en werk je aan verzekeringsoplossingen. Wij zijn verbinders tussen jou als acceptant en de organisatie waar je graag wilt werken. Iets voor jou?

Bekijk alle vacatures
Klik voor de volledige video

Ben je aan het oriënteren en wil je (nog) niet solliciteren? Ook dan mag je contact met mij opnemen.

Marrianne Holtslag-van den Heuvel
Recruitmentspecialist

Stuur whatsapp-bericht
Collega - Marrianne (kleurblok met afbeelding)
Icoon - Detachering (75px)

De volgende stap als acceptant zet je via Rochewood een stuk sneller. Je komt aan de juiste tafels te zitten, krijgt de kans uitdagend werk te doen en ervaart verschillende organisaties van dichtbij. Daarnaast ontwikkel je je sneller, omdat we maar wat graag investeren in nuttige vakopleidingen.

Icoon - Recruitmentmarketing (75px)

Geregeld helpen wij onze opdrachtgevers met het werven van vaste collega’s. Als acceptant vind je bij ons vooral vaste vacatures bij verzekeraars en tussenpersonen. Daarbij profiteer je van onze transparante en eerlijke vacatures en persoonlijke begeleiding in de sollicitatieprocedure.

Icoon - Expertise (75px)

Projectmatig op je best? Ook als freelancer ben je bij ons aan het juiste adres. Geregeld stellen we interim-opdrachten beschikbaar bij de grote verzekeraars in Nederland. Ook voor jou kunnen wij de ideale schakel zijn tussen dat wat je het best kan en de opdracht die daarbij past.

De waarde van werk is voor iedereen anders. Wat is voor jou belangrijk? Als werkgever en bemiddelaar voor specialisten en wervingspartner voor organisaties in de financiële wereld, is die vraag precies waar ons werk om draait. Jij kunt, net als meer dan 120 collega's en samenwerkende freelancers, aan de slag bij meer dan 35 verschillende opdrachtgevers in Nederland. Dankzij onze persoonlijke aanpak weet je wat je kunt verwachten van werk, haal je voldoening uit wat je doet en zet je de stappen die je graag wilt zetten.

teamacceptatie

Verzekeringen zijn voor ons, net als voor jou, gesneden koek. Sterker nog, we zijn zelfs in dit vakgebied begonnen. Of je nu werkt als acceptant, schadebehandelaar of adviseur, je kunt vertrouwen op een team dat jou op een persoonlijke en betrokken manier begeleid.

Collega's

  • Risette (consultant)
  • Marrianne (recruitmentspecialist)
  • Dennis (managing partner)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met Marrianne: 06 - 13 49 89 13

Ontmoet het team

Als acceptant kun je via Rochewood aan de slag bij verzekeraars, advieskantoren en verzekeringsmakelaars.

Opdrachten bij verzekeraars
De meeste acceptanten werken bij banken en verzekeraars. Verzekeraars hebben vaak meerdere acceptatie-teams, elk met een eigen specialisme. Waar particuliere acceptanten vaak meerdere producten accepteren en op één afdeling werken, zoals woon- en reisverzekeringen, zijn zakelijke acceptanten vaak gespecialiseerd in een bepaald product of thema. Denk aan een acceptant die specifiek brandverzekeringen of transportverzekeringen sluit. Of een acceptant die bijvoorbeeld specialist is in engineering, bouw en techniek en hele specifieke risico’s in zijn sector goed kan beoordelen.

  • Een acceptant of underwriter is specialist in het beoordelen en toetsen (accepteren) van risico’s die voortkomen uit verzekeringsaanvragen en kredietaanvragen, zoals hypotheken of consumptieve financieringen. Als acceptant beoordeel je of de verzekering of hypotheek die de klant wil, ook daadwerkelijk een goed idee is. We hebben het in dit geval over de verzekeringsacceptant.

    Is er structureel een hogere schadelast dan dat er premieopbrengsten zijn, dan kan het betekenen dat het verdienmodel van de verzekeraar onder druk komt te staan. Niet voor niets worden er geregeld herbeoordelingstrajecten opgezet waar acceptanten nodig zijn om de rendabiliteit weer in balans te krijgen. Als acceptant verricht je dus belangrijk werk.

    Schadelastbeheersing en het verkleinen van risico’s zijn beiden een belangrijk onderdeel van het werk. Vooral als je als acceptant bent gespecialiseerd in verzekeringen. Met de juiste preventiemaatregelen of aanvullende voorwaarden kan de kans op of gevolgen van schade aanzienlijk afnemen. Dat kan weer positieve gevolgen hebben voor de hoogte van schade-uitkeringen die de verzekeraar kwijt is, maar ook voor de premie die de klant betaalt. Jouw werk kan dus voor zowel klant als verzekeraar voordelig zijn.

  • Veel mensen werkzaam in de verzekeringswereld zijn op enig moment het wereldje ingerold. Men ging aan de slag bij een verzekeraar of advieskantoor om de hoek en dat bleek goed te passen. Veel acceptanten hebben eerder ervaring opgedaan op een commerciële of administratieve binnendienst of als adviseur, en zetten pas later een volgende stap naar acceptatie. Dat kan eerst particuliere acceptatie zijn, om vervolgens door te stromen naar zakelijk. Soms is een directe stap naar zakelijke acceptatie ook mogelijk. Hoewel er soms traineeships zijn, is het vak meestal een mooi vervolg als je al wat ervaring hebt en bekend met de verzekeringswereld.

    Via Rochewood kun je precies zo’n stap zetten en gedetacheerd ervaring opdoen als acceptant. Daarnaast bieden we vakopleidingen. Zo zet je op je eigen tempo de nodige stappen om uiteindelijk een specialist te worden in dit complexe vakgebied.

    • Als particulier acceptant verdien je gemiddeld €2500 als starter tot €3500 als ervaren acceptant.
    • Als zakelijk acceptant verdien je gemiddeld tussen de €3000 en €6500 als je een ervaren zakelijk acceptant bent.
    • Als freelance acceptant kun je een tarief hanteren van €50 tot €75 per uur.

    Wat je precies verdient als acceptant hangt af van de omgeving waar je werkt, je ervaringen en opleidingen en natuurlijk je eigen onderhandelingsvaardigheid. Daarnaast is het moeilijk om online een eenduidig antwoord te vinden en noemt niet elke organisatie salarissen in vacatures.

  • Ten eerste moet je simpelweg veel weten over verzekeringen. Om vervolgens risico’s goed in te schatten is begrip van de situatie en analytisch inzicht belangrijk. Wat kan er misgaan waardoor schade ontstaat? Wat is de kans dat dit gebeurt en wat zijn de consequenties. Op afstand analyseer je de informatie die je hebt om tot een onderbouwd besluit te komen dat goed is voor zowel de klant als de verzekeraar.

  • Je gaat werken als acceptant leuk vinden als je je thuis voelt op een backoffice waar je weinig tot geen ‘direct’ klantcontact hebt, maar waar je analytisch vermogen uitstekend tot zijn recht komt. Je hebt wel contact met collega-adviseurs of adviseurs van tussenpersonen die namens de bank of verzekeraar klanten adviseren. Daar horen soms moeilijke vragen of discussies bij, ze bellen jou niet voor niets. Daarvoor sta je aan de ene kant stevig in je schoenen, maar onderhoud je ook een goede relatie. 

    Je gaat het werk verder erg leuk vinden als je van nature nauwkeurig bent en bepaalde structuur waardeert. Snel schakelen hoor er ook bij, helemaal als er in korte tijd veel aanvragen binnenkomen, maar over het algemeen is het werk overzichtelijk en procesmatig ingericht. Tot slot zijn de afdelingen relatief groot, maar vaak onderverdeeld in kleinere gespecialiseerde teams.

Bekijk alle vacatures