Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar verkeer

  • Amsterdam
  • Verzekeringen
  • €2500-3300 (40 uur)
  • 32-40 uur
  • Mbo

Zin in een nieuwe (vaste) baan in een heel nieuw team als Schadebehandelaar gericht op het particulier segment? Je krijgt een jaarcontract met intentie tot een vast contract, thuiswerkdagen en flexibele werktijden. Lees snel verder en ontdek welke mooie kans wij voor jou hebben in de regio Amsterdam.

Jij als Schadebehandelaar verkeer

Stel je rijdt met je auto tegen een geparkeerde auto aan. Heel vervelend! Je eigen auto heeft schade maar ook de geparkeerde auto heeft een flinke deuk. Je wilt dit zo snel mogelijk oplossen en dient direct je schade online in. Je wacht nu op reactie van de Schadebehandelaar. Wie? Precies degene die je met deze baan gaat zijn!

Wat een Schadebehandelaar doet
Als Schadebehandelaar onderzoek je of en hoe de schade vergoed kan worden en hoe het zit met de aansprakelijkheid. Je leest het schadeformulier en spreekt de klant als er nog iets onduidelijk is. Van daaruit bepaal je wat er gebeurd is en wat je vervolgens gaat doen. Wat zeggen de polisvoorwaarden? Zijn er uitsluitingen? Heeft de klant vaker een aanrijding gehad? Bovengenoemd voorbeeld is er een, maar er zijn er nog zat andere complexe situaties te bedenken waar je als Schadebehandelaar je hersens over kraakt. 

Geen gratis geld
Als klant sluit je een verzekering af om schades vergoed te krijgen. Meestal neem je ook aan dat de schade ook wel gedekt is door de verzekering. Maar wat als toch blijkt dat een schade buiten de dekking valt? Dat je het niet gaat vergoeden? Ook dan sta je als Schadebehandelaar stevig in je schoenen om dit duidelijk te maken ook ben je scherp op fraudesignalen. Gelukkig zijn er genoeg richtlijnen die je helpen om schades zo goed mogelijk te beoordelen.

Empathie, empathie en nog meer empathie
Vergeet ondertussen niet dat je niet alleen schades behandelt, maar zeker ook mensen helpt. Voor een klant kan een schade namelijk veel meer betekenen dan ‘schade aan zijn auto’. Elke situatie is anders en elke klant ook. Daar komen emoties bij kijken waardoor empathie en geduld jouw belangrijkste eigenschappen zijn die je inzet in je werk als Schadebehandelaar.

In de regio Amsterdam, in Amstelveen om precies te zijn, vind je het kantoor waar jij aan de slag gaat. Op de volmachtafdeling werken ruim vijftig collega acceptanten en schadebehandelaars. Samen zorgen jullie voor tevreden klanten. Of het nou gaat om een aanvraag voor acceptatie of een schadegeval.

Je werkt met een duidelijke planningstool zodat je weet wat er die dag van je gevraagd wordt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw voorkeuren. Je leert en beheerst uiteindelijk alle benodigde werkzaamheden, samen met het team zorg je dat het werk gedaan wordt en dat er geen achterstanden ontstaan. De sfeer is informeel, er is ruimte voor een praatje en een grapje, zolang er ook hard gewerkt wordt en de klant goed geholpen.

Widget: Solliciteren

Je komt te werken in een nieuw team, welke rol pak jij?

Blog: How to solliciteren #1

Hoe jij ervoor zorgt dat wij niet om jouw sollicitatie heen kunnen!

Ga naar de tips!
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2500-3300 (40 uur)
 • Pensioen en verzekering Pensioenregeling
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Mbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Kennis en ervaring 2 jaar werkervaring als Schadebehandelaar verkeer (particulier)
 • Beschikbaarheid 32-40 uur

Ben je enthousiast geworden? Laat het dan weten! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv of Linkedin-profiel en een motivatiebrief. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Lysanne Burgmeijer
Recruiter
t
06 12 75 42 85
e
l.burgmeijer@rochewood.nl