Bekijk actueel aanbod

Schadebehandelaar particulieren

  • Amstelveen
  • Verzekeringen
  • €2500-3300 (40 uur)
  • 32-40 uur
  • Mbo

Schade is natuurlijk erg vervelend! Hoe leuk is het als jij mensen namens de verzekeraar mag helpen in de functie van Schadebehandelaar? En naast een inhoudelijk leuke baan bieden wij je een jaarcontract, thuiswerkdagen en flexibele werktijden. Lees snel verder en ontdek welke mooie kans wij voor jou hebben bij onze opdrachtgever Vivat in Amstelveen.

Jij als Schadebehandelaar particulieren

Stel je iPhone is verdronken in het toilet. Niet meer bellen, appen, filmpjes kijken. Je wilt zo snel mogelijk weer bereikbaar zijn en het moet vooral geen geld kosten. Je bent niet voor niets verzekerd, toch? Je gaat naar de website van je bijvoorbeeld jouw verzekeraar Reaal en dient online je schade in. Wat moet je anders zonder telefoon?  Nu nog voorbij de Schadebehandelaar. Wie? Precies degene die je met deze baan gaat zijn!

Wat een Schadebehandelaar doet 
Als Schadebehandelaar onderzoek je of en hoe de verdronken iPhone vergoed kan worden. Specifiek de geleden schade. Je leest het schadeformulier en spreekt de klant als er nog iets onduidelijk is. Van daaruit bepaal je wat er gebeurd is en wat je vervolgens gaat doen. Wat zeggen de polisvoorwaarden? Zijn er uitsluitingen? Heeft de klant vaker zijn iPhone in het toilet laten vallen? Het voorbeeld van de iPhone is er een, maar er zijn er nog zat complexere situaties te bedenken waar je als Schadebehandelaar je hersens over kraakt. 

Geen gratis geld
Als klant sluit je een verzekering af om schades vergoed te krijgen. Meestal neem je ook aan dat de schade ook wel gedekt is door de verzekering. Maar wat als toch blijkt dat een schade buiten de dekking valt? Dat je het niet gaat vergoeden? Ook dan sta je als Schadebehandelaar stevig in je schoenen om dit duidelijk te maken en ben je scherp op fraudesignalen. Gelukkig zijn er genoeg richtlijnen die je helpen om schades zo goed mogelijk te beoordelen.

Empathie, empathie en nog meer empathie
Vergeet ondertussen niet dat je niet alleen schades behandelt, maar zeker ook mensen helpt. Voor een klant kan een schade namelijk veel meer betekenen dan ‘even niet kunnen bellen’. Elke situatie is anders en elke klant ook. Daar komen emoties bij kijken waardoor empathie en geduld jouw belangrijkste eigenschappen zijn die je inzet in je werk als Schadebehandelaar.

In Amstelveen vind je het kantoor van Vivat waar jij aan de slag gaat. Op de volmachtafdeling werken ruim vijftig collega acceptanten en schadebehandelaren. Samen zorgen jullie voor tevreden klanten. Of het nou gaat om een aanvraag voor acceptatie of een schadegeval. Je zult onder andere te maken krijgen met producten die zijn afgesloten onder het label Reaal.

Je werkt met een duidelijke planningstool zodat je weet wat er die dag van je gevraagd wordt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw voorkeuren. Je leert en beheerst uiteindelijk alle benodigde werkzaamheden, samen met het team zorg je dat het werk gedaan wordt en dat er geen achterstanden ontstaan. De sfeer is informeel, er is ruimte voor een praatje en een grapje, zolang er ook hard gewerkt wordt en de klant goed geholpen.

Blog: How to solliciteren #2

Lees hier hoe jij ervoor zorgt dat wij niet om jouw sollicitatie heen kunnen!

Ga naar de tips
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2500-3300 (40 uur)
 • Mobiliteit Reiskostenvergoeding
 • Pensioen Pensioenregeling
 • Vrije keuze Collectiviteitskorting op verzekeringen, Thuiswerken
 • Diploma Mbo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Kennis en ervaring Tenminste 2 jaar werkervaring als Schadebehandelaar particuliere verzekeringen
 • Beschikbaarheid 32-40 uur

Ben je enthousiast geworden? Laat het dan weten! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv of Linkedin-profiel en een motivatiebrief. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Lysanne Burgmeijer
Recruiter
t
06 12 75 42 85
e
l.burgmeijer@rochewood.nl