Bekijk actueel aanbod

Letselschadebehandelaar licht letsel

  • Tilburg
  • Verzekeringen
  • €2800-3200 (36 uur)
  • 36 uur
  • Hbo, Wo

Heb jij je weleens afgevraagd hoe jouw werk als letselschadespecialist bij een verzekeraar zou zijn? Wij ook! Daarom werken we dagelijks met ruim 25 letselschadespecialisten samen aan allerlei afwisselende opdrachten bij verzekeraars, maar ook bij belangenbehartigers en expertisebureaus. Benieuwd of nieuwe ervaringen bij jou gaan passen?

Jij als Letselschadebehandelaar licht letsel

Zoals gezegd is deze vacature voor jou interessant als je overweegt om ervaring op te doen bij een verzekeraar. Specifiek bij Achmea op detacheringsbasis via Rochewood. Zo’n stap kun je zetten vanuit de belangenbehartiging, rechtsbijstand of slachtofferhulp. Waarom je detachering kunt overwegen, dat vertellen we je straks!

Als Letselschadebehandelaar licht letsel is jouw werk geheel gericht op de behandeling van lichte letselschades van A tot Z. Nu zijn er zeker overeenkomsten tussen belangenbehartiging en het werken bij de verzekeraar, maar wat zijn de verschillen? Zijn deze er überhaupt en welke zijn voor jou relevant om de overstap te maken?

‘’Wat zijn volgens jou de verschillen tussen belangenbehartiging en werken bij een verzekeraar?’’

Verschil zit vooral in de context van het werk dat je doet en de partijen die je vertegenwoordigt. Zo ben je vanuit de verzekeraar degene die claims beoordeelt terwijl je als belangenbehartiger dezelfde claims beargumenteert en indient. Vanuit de verzekeraar vertegenwoordig je een organisatie en een manier van werken (beleid), maar heb je net zo goed met een slachtoffer te maken die iets naars is overkomen. Die belangen balanceren, afwegen en keuzes maken is een veelgehoorde reden waarom belangenbehartigers de stap naar de WA-kant overwegen en uiteindelijk maken.

‘’Ga jij de verandering zijn?’’

Verder kun je juist als belangenbehartiger het verschil maken bij een verzekeraar. Jij hebt ervaring met slachtoffers en hun belevingswereld. Door het persoonlijke contact en huisbezoeken zie en hoor je met eigen ogen en oren wat voor impact een ongeval heeft. Die kennis ervaring is ook van toegevoegde waarde voor een verzekeraar.

‘’Wat wordt jouw specialisme?’’

Bij Achmea kun je samen met ruim 200 collega’s allerlei mooie uitdagingen aangaan. Stuk voor stuk vakspecialisten op het gebied van letselschade. Professionele en adequate letselschadebehandeling krijgen ze voor elkaar door processen en werkwijzen goed georganiseerd te hebben. Specialismes worden eerder bepaald door exacte materie dan de zwaarte van het letsel. Zo kun je bijvoorbeeld specialist worden op het gebied van niet objectiveerbare klachten en je binnen dat specialisme richten op licht tot middelzwaar letsel. Doordat er verschillende teams zijn waar je aan de slag kunt, bepalen we samen wat het best bij je past.

Als je nog steeds aan het lezen bent, dan moet je wel ergens heel nieuwsgierig zijn naar andere ervaringen. Precies dat kan een goede drijfveer zijn om de detachering te overwegen. Maar wat komt er verder allemaal bij kijken en waarom zou je voor detachering kiezen?

Te beginnen ga je via de detachering bij verschillende organisaties aan de slag. Je kunt ervaren hoe het is om te werken bij verzekeraars als Achmea, a.s.r. en Univé. Overweeg je toch weer de belangenbehartiging of een expertisebureau? Dan is ook dat goed mogelijk bij organisaties als Ridder Letselschade, SRM Rechtsbijstand, Axell of Van Ameyde. De detachering opent allerlei deuren voor je, ook als je op termijn toch overweegt om voor een vastere baan te gaan.

Afwisseling van omgeving en werk is een belangrijke motivatie voor mensen om de detachering in te gaan. Daarnaast speelt versneld uitdagender werk vinden ook een rol. Je hebt vaak meer om uit te kiezen, juist ook als je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen in je vak. Wij helpen je daarbij!

‘’Waarom is detachering voor jou interessant?’’

Dan over flexibiliteit en zekerheid. Detachering kies je in eerste instantie niet voor zekerheid. Dit is vanwege de tijdelijkheid van de opdrachten die je vervult.  Overigens ervaren we momenteel dat een gemiddelde opdracht al gauw een jaar kan duren.  Wil je toch in kortere tijd meer verschillende ervaringen opdoen? Dan vraagt dat wel de nodige flexibiliteit. Als die ene leuke opdracht verder van huis is, voorzien we in alle faciliteiten die je nodig hebt.

Amber heeft via Rochewood de stap van belangenbehartiging naar de verzekeraar gezet en werkt nu bij Univé. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees verder
Blog: How to solliciteren #2
Lees verder
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2800-3200 (36 uur)
 • Bonus €1000 extra per 600 gewerkte uren
 • Opleidingen Leergang licht letsel, Leergang middelzwaar letsel, Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Wft en inzetbaarheid PA/PE via Hoffelijk Financieel
 • Masterclasses en vitaliteit Jaarlijks evenementen en kennissessies met collega's
 • Thuiswerken Thuiswerken
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Kennis en ervaring Werkervaring in belangenbehartiging, letselschadebehandeling, rechtsbijstand en/of slachtofferhulp
 • Beschikbaarheid 36 uur

Enthousiast? Een sollicitatie is de volgende stap die je kunt zetten om uiteindelijk een weloverwogen besluit te nemen. Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv of Linkedin-profiel en een motivatiebrief. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.