Bekijk actueel aanbod

Letselschadebehandelaar licht letsel

  • Apeldoorn
  • Verzekeringen
  • €2600-3200 (1 fte)
  • 36 uur
  • Hbo, Wo

Heb jij je weleens afgevraagd hoe jouw werk als letselschadespecialist bij een verzekeraar zou zijn? Wij ook! Daarom werken we dagelijks met ruim 25 letselschadespecialisten samen aan allerlei afwisselende opdrachten bij verzekeraars, maar vervullen we ook vaste vacatures. Benieuwd of dit jouw moment is voor een volgende stap?

Jij als Letselschadebehandelaar licht letsel

Zoals gezegd is deze vacature voor jou interessant als je overweegt om ervaring op te doen bij een verzekeraar. Specifiek bij Achmea op basis van werving en selectie via Rochewood. Zo’n stap kun je zetten vanuit de belangenbehartiging, rechtsbijstand of slachtofferhulp.

Als Letselschadebehandelaar licht letsel is jouw werk geheel gericht op de behandeling van lichte letselschades van A tot Z. Nu zijn er zeker overeenkomsten tussen belangenbehartiging en het werken bij de verzekeraar, maar wat zijn de verschillen? Zijn deze er überhaupt en welke zijn voor jou relevant om de stap te zetten?

‘’Wat zijn volgens jou de verschillen tussen belangenbehartiging en werken bij een verzekeraar?’’

Het verschil zit vooral in de context van het werk dat je doet en de partijen die je vertegenwoordigt. Zo ben je vanuit de verzekeraar degene die claims beoordeelt terwijl je als belangenbehartiger dezelfde claims beargumenteert en indient. Vanuit de verzekeraar vertegenwoordig je een organisatie en een manier van werken (beleid), maar heb je net zo goed met een slachtoffer te maken die iets naars is overkomen. Die belangen balanceren, afwegen en keuzes maken is een veelgehoorde reden waarom belangenbehartigers de stap naar de WA-kant overwegen en uiteindelijk maken.

‘’Ga jij de verandering zijn?’’

Verder kun je juist als belangenbehartiger het verschil maken bij een verzekeraar. Jij hebt ervaring met slachtoffers en hun belevingswereld. Door het persoonlijke contact en huisbezoeken zie en hoor je met eigen ogen en oren wat voor impact een ongeval heeft. Die kennis en ervaring is ook van toegevoegde waarde voor een verzekeraar.

Uit het Intermediair Imago Onderzoek 2018 onder Nederlandse hoogopgeleiden blijkt dat Achmea de favoriete werkgever is in de pensioen- en verzekeringssector. En dat is niet voor niets! Bij Achmea kun je samen met ruim 200 collega’s allerlei mooie uitdagingen aangaan. Stuk voor stuk vakspecialisten op het gebied van letselschade. Professionele en adequate letselschadebehandeling krijgen ze voor elkaar door processen en werkwijzen goed georganiseerd te hebben. Specialismes worden eerder bepaald door exacte materie dan de zwaarte van het letsel. Zo kun je bijvoorbeeld specialist worden op het gebied van niet objectiveerbare klachten en je binnen dat specialisme richten op licht tot middelzwaar letsel. Doordat er verschillende teams zijn waar je aan de slag kunt, bepalen we samen met Achmea wat het best bij je past.

‘’Ga jij een van de 200 letselschadespecialisten zijn?’’

Amber heeft via Rochewood de stap van belangenbehartiging naar de verzekeraar gezet en werkt nu bij Univé. Benieuwd naar haar ervaringen?

Lees verder
Blog: How to solliciteren #2
Lees verder
 • Contract Jaarcontract
 • Salaris €2600-3200 (1 fte)
 • Mobiliteit Reiskostenvergoeding
 • Vrije keuze Collectiviteitskorting op verzekeringen, Thuiswerken
 • Diploma Hbo, Wo
 • Vakdiploma's Wft-basis, Wft-schade particulier
 • Kennis en ervaring Werkervaring in belangenbehartiging, letselschadebehandeling, rechtsbijstand en/of slachtofferhulp
 • Beschikbaarheid 36 uur

Enthousiast? Een sollicitatie is de volgende stap die je kunt zetten om uiteindelijk een weloverwogen besluit te nemen. Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv of Linkedin-profiel en een motivatiebrief. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.