Bekijk actueel aanbod

Starter hypotheekadviseur

  • Rotterdam
  • Hypotheken
  • €2200-2500 (1 fte)
  • 32-36 uur
  • Hbo

Ga jij straks je kennissen, vrienden én klanten adviseren over hun hypotheek en alles wat daar komt kijken? Toe aan een volgende stap, maar kun je wel wat goede hulp gebruiken? Wij helpen je ontwikkelen naar de Hypotheekadviseur die in jou zit!

Jij als Starter hypotheekadviseur

Vacatures Hypotheekadviseur

Leuk, je mag een starter zijn voor deze vacature! Althans, een starter in het hypothecaire adviesvak. Dat is precies wat je in deze baan gaat leren en doen. En hoe!

Omdat je als starter in dit team kunt beginnen, zal je geleidelijk aan steeds meer verschillende dingen kunnen gaan doen. Tijdens het werk word je opgeleid door de ervaren mensen om je heen, waaronder door onze eigen Rochewood-collega Fenna.

Je helpt en begeleidt de klant via de telefoon, de chat en via videogesprekken. Qua inhoud ben je gespecialiseerd in vragen die kunnen gaan over hypotheken, vermogen, toekomstvoorzieningen en alle bijbehorende (financiële) diensten en producten. Inhoudelijk weet je hier alles van af en duik je zeker de materie in, hoewel je geen afsluitende adviesgesprekken voert. Waar nodig zorg je ervoor dat dit advies kan worden overgenomen door je collega’s op lokale bankkantoren.

Advies op afstand is bedacht om de klant te kunnen helpen wanneer dat de klant het beste uitkomt. Dat vraagt van de bank, maar ook van jou als adviseur flexibiliteit. Zo kun je twee avonden in de week en  twee keer in de maand in het weekend werken. Ook in het werk zelf ben je flexibel. Snel schakelen tussen systemen, simultaan chatten, een goed typetempo en uitstekend planning- en organisatievermogen is daarvoor essentieel.

Doordat je adviseert over inhoudelijk complexe zaken en dit ook via de chat kunt doen, is een goed ontwikkeld vocabulaire onmisbaar. Klanten kunnen vertrouwen op je kennis en kunde, maar bovenal op je zorgvuldigheid en professionaliteit.

Ook leuk: naast de dagelijkse werkzaamheden doe je ook mee aan projecten. Zo loopt er nu een project gericht op overlijdensrisicoverzekeringen. Zo krijg je heel specifiek bepaalde materie mee die je als hypotheekadviseur alleen maar completer maakt.

Je gaat aan de slag de slag op een afdeling met specialisten op het gebied van hypotheken, vermogen en financieel advies (ongeveer 25 fte). De afdeling is relatief nieuw en volledig gericht op advies op afstand. Om de letterlijke afstand toch te overbruggen is er veel aandacht voor persoonlijk advies en begeleiding om klanten zo de best mogelijke klantervaring te bieden. En precies daar ben jij essentieel voor!

Niet onbelangrijk: ook voor jou zelf staat er een betrokken team klaar. Collega's die je helpen het werk en financieel advies eigen te maken en een coachend manager die je verder helpt te ontwikkelen.

Interview: Werken als Financieel adviseur

''Ik merk dat wat ik heb geleerd in mijn opleiding, ik prima kwijt kan in mijn huidige werk. Tegelijkertijd zie ik wel wat er op mijn pad komt en probeer ik vooral veel te leren en veel plezier te hebben in wat ik doe.''

Lees haar verhaal
 • Diploma Hbo
 • Vakdiploma's Wft Basis, Wft Hypothecair krediet, Wft Vermogen
 • Kennis en ervaring Werkervaring met particulier financieel advies, bijvoorbeeld bankzaken of verzekeren
 • Beschikbaarheid 32-36 uur

Ben je enthousiast geworden? Laat het dan weten! Via de sollicitatiebutton kun jij eenvoudig solliciteren met jouw cv of Linkedin-profiel en een motivatiebrief. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Rick Riegen
Recruiter en Online marketeer
t
06 12 87 38 70
e
r.riegen@rochewood.nl